Seline

Alla inlägg den 13 februari 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 13 februari 2009 23:27

helt vindstilla, några minusgrader och nästan inte halt alls på vägarna.

Monica ringde och undrade om vi inte skulle ta en "pannlamperunda" på kvällen och när vädret är på vår sida så finns det inte mycket att diskutera.

Vi broddade upp dem för säkerhets skull och massor med reflexer för att synas. Red bort till lilla ängen vid grusvägen. Där satt vi och arbetade våra övertända hästar. Seline var lite stökig i början av traven, för hon vet att man kan galoppera på den här ängen och framförallt när man har springkompisen med. Men efter en stund lugnade hon ner sig och gick verkligen kanontrevligt. Hon söker efter bettet och är lätt att flytta bogar och bakdel på precis när jag vill. Vi ryggade lite, håller på att träna det just nu. 3-4 steg går kanon sen tappar hon bakdelen åt alla håll o kanter.

Galoppen var lugn och sansad, hon samlade sig fint och inget tjafs i munnen, det är sååå härligt när man kan göra vad man vill. Kramar jag lite i tygeln så saktar hon av direkt, och tar galoppen lugnt och fint direkt när jag ber om det. Gjorde lite förvänd galopp på lite större volter och den vänstra galoppen är helt klart bäst, men den högra blev bättre mot slutet.

Verkligen kanonnöjd med kvällens ritt. =))

Ovido - Quiz & Flashcards