Seline

Alla inlägg under april 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 12 april 2009 22:50

Eftersom vi red och busade i vattnet igår så fick Seline vila i det fina vädret ute i hagen istället. Det är ju så bra för hagarna är så stora så att det kan röra på sig hela tiden, och det gör de...

Var ute och kliade lite på henne och kollade muggen och den ser riktigt bra ut nu. Maginas mugg ser också riktigt fin ut. Så de blev kliade och kollade ute i hagen idag. Tyckte det var synd att ta in dem när de stod och hade så mysigt i solen.

Imorgon är det terrängträning så hon behöver verkligen vila upp sig.

Av Gisela, Patricia, Moa - 11 april 2009 22:02

Jag och Moa var sugna på att åka till stranden, så vi kollade med Malin och Nellie om de ville med, och så blev det.

Först red jag och Malin 2 vändor på stranden och hann bli genomvåta. Seline och jag hamnade på lite djupt vatten så det skvätte väldigt mycket vatten på mig. Alltså jag blev dyngsur!

Sen var det Moa och Nellies tur. Jag hade tänkt gå med longerlina och leda Moa, men Seline var rätt så lugn så vi chansade och det gick hur bra som helst. Till och med så att de galopperade lite i vattnet.

Av Gisela, Patricia, Moa - 10 april 2009 08:49

Har fått i uppdrag att hjälpa Mia och Olof med Magina för de är och hälsar på Mias föräldrar.

Så upp till stallet på förmiddagen för att fixa till båda hästarna.

När jag kom ut i hagen för att fylla på vatten så stod Seline vid vattentunnorna men när jag kom bara tittade hon under lugg och gick iväg =). Hon ville nog inte komma in så snart. Och jag hade inte tänkt att göra något med henne för hon skulle få vila idag.

Så idag var det bara att fylla på fettdepåerna.

Imorgon ska vi hitta på något med henne. Försöka göra något kul.... kanske en lugn runda på stranden i rydebäck?!

Av Gisela, Patricia, Moa - 8 april 2009 21:17

Täcke av igen... och massor med mat!!

Idag fick Seline vila för att spara på allt fett hon kan samla på sig. Man känner revbenen lite för mycket, syns inte, men känns. Lite insjunken vid flanken, men ingen fara än, men det är lika bra att fylla på innan det går för fort på fel håll.

Just nu ser hennes foderstat ut så här;

3 svart havre

1½ vit havre

3 musli

1½ dl soja olja

foderjäst

chevinal

10 kg ensilage

3 kg hö

Detta delat på 4-5 mål om dagen.

Av Gisela, Patricia, Moa - 7 april 2009 22:09

Köpte sojaolja, svart havre och build up till Seline. Nu ska hon upp i vikt!!!!

Tog ner 2 balar hö från loftet också. De sålde inte Mers mer, var för dyrt.

Moa följde med till stallet, hon och Nellie hade bestämt att de skulle rida tillsammans ikväll. Travade o galopperade lite bommar.

Efter ett tag bytte de hästar, alltid spännande att prova någon annan och nyttigt också.

Under tiden de red så började det blåsa upp rätt så rejält och blev kallt fast det är 10 grader ca.

Så nu får Seline ha täcke på sig ytterliggare en dag. Vill inte att hon ska stå och frysa.

Seline verkade lite trött idag när Moa red. Saktade av hela tiden från galoppen. och ingen fart mot lilla bomhindret, snubblade och var inte alls med.

Hon får väl ta det lite lugnt i veckan så kanske det rättar upp sig.

Imorgon ska Linn ha henne, sen får hon kanske vila några dagar. Vi får se hur det utvecklar sig.

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 april 2009 22:46

Då var det äntligen dags för Lisette träningarna igen. Som vi har längtat.

Idag fick vi mest jobba på att flytta bakdelen utåt genom att hålla i yttertygeln mot manken och låsa den där för att bakdelen skulle flytta sig utåt. Lisette gick och knackade på henne bakben för att få lite mer energi och det gick rätt bra och då skulle jag krama många snabba på ytter och rätt upp på inner när det behövdes.

Sen har ju Seline tappat rätt mycket i vikt igen, dock inte så mycket som förra gånen som tur är.

Frågade Lisette om råd och det jag ska prova är sojaolja, Mers och ge några kilo hö utöver ensilaget.

Hon sa att en häst på 1.60 cm bör minst ha 8 kg hö och det kan vara enda upp till 16 kilo beroende på hur mycket de rör på sig.

Risken med Seline är att hon inte kommer att äta det pga att det blir för mycket mat.

Så nu ska jag ge detta till henne + att jag inte ska rida några långa pass åt gången för hennes fina muskler är lite matta. Men förhoppningsvis inom 10 dagar bör hon ha rättat upp sig.

Så imorgon blir det inköp av vad som behövs för att hon ska hämta sig snabbt igen.

Även om hon tappat i vikt så upplever Lisette Seline som att hon ändå fortfarande är väldigt glad. Och det är ju skönt att hon inte verkar nere och trött pga av viktraset. Så nu får vi hålla tummarna att hon bara går upp och inte ner mer.

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 april 2009 21:24

Jag körde ut Moa till Viarp där hon skulle träna inför Påskshowen och under tiden åkte jag upp till stallet och fixa till Seline inför Moa´s första Pay and ride, 50 cm. Jag knoppade Seline och hon blev så nervös, hon trodde nog att hon skulle tävla i fälttävlan eller nåt. För det är den enda gången som jag brukar knoppa henne. Till o med så nervös att hon inte ville äta upp sitt morgon hö. Brukar aldrig hända.

Körde till Viarp för att hämta henne, men de var långt ifrån klara. Vid kvart i elva var vi tvungna att köra.

Moa hann inte gå banan, men hon satt och kollade några starter innan hon satt upp på Seline. Hon red fram i ridhuset och det är ju konstigt att folk inte kan höger regeln. Till o med så att Moa reagerar. Svårt att rida fram när folk rider på alla håll och inte har koll. Och då ännu svårare för Moa eftersom hon red den största hästen på den här höjden.

Hon gick in och hoppade så bra, de var jätteduktiga.

Linn och Cornelia kom och tittade på Moa. De såg väldigt frusna ut. Blåste väldigt kallt på läktaren.

Seline åt hö med god aptit så fort hon kom in i släpet igen.

När jag kom upp till stallet så började det småregna så täcket åkte på Seline. Det har blåst rätt kallt också och det är ju dumt att utmana vädret.

Jag gav seline 1 mått svart havre när vi kom tillbaka, hon behöver all mat hon kan få nu eftersom hon har tappat en del i vikt.

Idag fick jag till och med dra upp ytterliggare ett hål i sadelgjorden.

Av Gisela, Patricia, Moa - 4 april 2009 23:01

och täcke av... inatt har Seline sovit utan täcke. Kallt på morgonen, ja... men det blir väldigt snart varmt när solen dyker upp. Så vi gör en chansning i natt också. Vi kommer upp till stallet vid 9-tiden imorgon så hon hinner inte stå ute så länge om det blir kallt.

Patricia följde med för att rida ut och lära sig lite nya vägar. Jag tog med cykel så att jag kunde följa med och visa lite olika vägar.

När vi kom ut på grusvägen vid Myltahusvägen så körde en traktor framför oss som körde upp gruset. Perfekt för häromdagen var det som att rida på asfalt. Vi tog den första gräsvägen där Patricia galopperade lite fram och tillbaka. Sen hade Patricia så ont i sin axel så hon fick skritta en stund. Sen tog vi vägen vid Ormastorps skolväg och tillbaka till stallet. Seline pigg som vanligt och har så bråttom framåt och det gör ju inte att axeln blir bättre på Patricia.

När vi kom till stallet så tog vi av tränset på Seline under tiden Patricia satt kvar, sen tog vi av sadeln och hämtade grimskaft. Patricia red henne till hagen så och det gick bra. Under tiden cyklade Moa runt på Patricias cykel på gården.

Magina hade fått stå inne en stund eftersom Tensan reds på banan och när sen Magina fick komma ut så var hon helt uppspelt och började springa runt som en galning på ridbanan.

Pay and ride för Moa imorgon, spännande... 

Ovido - Quiz & Flashcards