Seline

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2009

Patricia tränade för Lisette 3;e gången

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 oktober 2009 22:25

Träning för Lisette i Frillestad. Patricia tränade den här gången också. Blev ju inte så mycket av den varan förra gången.

De skulle träna på att jobba igenom ryggen och kunna släppa halsen, så hon skulle bli lång och låg.

Först var det stillastående med långa tyglar och små små kramningar i ena tygeln för att få lite kontakt med mungipan. Seline är väldigt glad att gå på "bio" så hon låtsas som att hon inte förstår eller märker att Patricia ens sitter på henne. Lisette fick gå fram och få lite kontakt med Seline så att det skulle hända något denna dag.


Efter en stund ser man hur halsen lossnar och hela huvudet börjar släppa. Och långa djupa suckar och då vet vi att hon är på banan igen.


Sen var det skritt på lång tygel med små lätta kramningar på inre tygeln för att få henne att släppa efter och komma upp med ryggen, vilket gick jättebra. När en blev bra i ena varvet så gick det över i andra varvet direkt och gjorde lika där.

Sen skrittade de på en volt och skulle göra halt och igångsättningar, och Patricia hade fortfarande hellånga tyglar och bara hon lyfte handen från manken och rakt upp några cm så stannade Seline direkt och gick igång så fort benen kramade om henne.

Efter det fortsatte de med att få henne loss genom kroppen med samma övningar att ta mjukt i innertygeln och få henne att lossna. När det fungerade så skulle Patricia möta upp med yttertygeln väldigt försiktigt för att få Seline att själv söka sig fram till bettet och det gjorde hon väldigt bra och då kom även den sviktande skritten.Så höll de på i ca 1 timme och hästen blev hur fin som helst.


Det som är bäst på en sån här lektion det är att studera Seline efter träningen. Så fort Patricia hoppat av och lossat på alla remmar så går Seline in i någon drömvärld. Vi får ingen kontakt med henne överhuvudtaget. Ögonen står helt stilla och hon ser såååå trött ut. Och det är hon säkert också, i huvudet då förstås, inte i kroppen.

Det är nästan så att man får lyfta ut henne till bilen efteråt.

Men väl hemma på gården är alllt som vanligt igen. Lisette menar på att Seline kör om hela lektionen i skallen igen och det är därför hon försvinner i tankar. Väldigt häftigt att se i alla fall.

 
 
sara

sara

5 oktober 2009 22:38

vill du veta vad en "mössfamilj" egentligen är - kika in hos mig!:)

http://saralingon.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gisela, Patricia, Moa - 11 oktober 2015 22:00

Var tvungna att åka och se på den förhoppningsvis dräktiga Seline.   Hon är mer svullen från magen och bak till juver. Till och med så att det var trångt mellan juvrerna när jag skulle göra rent.   Bilderna får tala för vad hon tycker om klia...

Av Gisela, Patricia, Moa - 2 oktober 2015 22:00

Selines hovar växer och mår väldigt bra nu enligt hovslagaren. Hon använder inte tå eller sidokappor på skorna fram längre heller. Måtte hon ha kvar sitt föl!!! Vi hoppas och tror att detta ska gå vägen =) ...

Av Gisela, Patricia, Moa - 8 september 2015 22:00

Åkte ut och hälsade på hästarna. Nyfiken på att se hur Seline har ändrat sitt humör =) Mycket kelig och ville att man skulle klia henne hela tiden.   Det jag märker nu är att hon svullnat upp vid juver. Jag brukar stå och göra rent mellan juvre...

Av Gisela, Patricia, Moa - 1 september 2015 13:30

41 dygn och återbesök   Idag har Seline gått 41 dygn med föl i magen. Återbesöket gick jättebra idag också, där var fortfarande bara ett föl och det växer precis som de ska och det verkar kunna gå vägen trots allt.    Nu ska vi inte tillbaka ...

Av Gisela, Patricia, Moa - 23 augusti 2015 13:30

Nu har det gått ännu en vecka. Denna veckan har hon inte ridits så mycket, för nu har jag blivit lite mesig..   Vi var iallafall på ett återbesök idag och det visade sig vara positivt denna gång också :D Hon har kvar fölet och det växer helt no...

Ovido - Quiz & Flashcards