Seline

Alla inlägg under mars 2010

Av Gisela, Patricia, Moa - 13 mars 2010 21:45

Körde upp till stallet och fixade Seline och red ut tillsammans med Kicki. Vi red den vanliga rundan runt skolvägen + rosa gården.

Seline som vanligt heltokig i galoppen. Jag galopperade först för det brukar vara lugnast så, men nääähä inte idag då. Springer och slår vilt med huvudet och är såååå frustrerad så det liknar ingenting. Fick rida runt lite på gårdsplanen de har bakom logen mitt på grusvägen för att få henne att lugna ner sig något.


Kicki mådde inte riktigt bra, hon blev yr när vi galopperade, så hon ville galoppera bakom om hon skulle ramla av!!! Jag tyckte kanske inte vi skulle galoppera mer, men envis som hon är så... Fast jag försökte ta det lugnt med vilddjuret jag har.

Jag fick galoppera ute på stubben för att få henne till att jobba istället för att rusa ifrån mig och det var minsann inte riktigt så kul näää! JAG VANN!!!!!  

Av Gisela, Patricia, Moa - 12 mars 2010 21:45

Patricia och Anton moppade upp till stallet på förmiddagen och mockade till Seline och Magina.

Patricia var ledig eftersom de stod som funktionärer igår eftermiddag och kväll.

Anton var hemma för han hade ont i magen och kände sig hängig.


På kvällen körde vi till Frillestads ridhus. Patricia skulle testa ytterliggare ett bett för att se om det fungerar på Seline när hon rider. Och det såg riktigt bra ut. 

Det var Fridas bett 

Anton följde med till stallet och vågade minsann borsta lite på Seline och han vågade även ge henne godis från handen. När Patricia ridit färdigt så provade han även att rida lite också. Det gick bra, fast Seline var lite pigg så Patricia fick leda runt henne så att hon inte skulle få för sig att göra nåt dumt.


På kvällen körde vi in till SM-hopp på HFRK.

Av Gisela, Patricia, Moa - 11 mars 2010 21:45


Red ut lilla rundan, gick jättebra idag.

Först trav vid rosa gården, halter och ryggningar med bara sitthjälper. Även när jag skrittade på asfaltsvägen tillbaka så var det halter och ryggningar bara med sitshjälperna och hon lyssnade super på detta.

Fick börja med att hjälpa till med tyglarna, men till slut så behövde jag bara sitta till. Det är häftigt när hon lyssnar.

Idag var hon fin!! =)

Av Gisela, Patricia, Moa - 9 mars 2010 21:45

Hem och bytte om snabbt, körde upp till stallet och fixade Seline på rekordtid. Visste att Monica redan var ute och red och tänkte hinna hålla henne sällskap ett tag och så blev det. Red Norresväg rundan och rosa gården.

Seline var rätt så seg i början, travade längs med asfaltsvägen, är en rätt bra gräsbit sidan om som man kan trava på, sen kom vi ut på grusvägen och hon gick bra men lite segt.

Sen så tog vi en liten galopp på den vanliga sträckan och ja då så kom hon igång och sen var det liksom kört. Galopp mer eller minder resten av grusvägen. Och vid rosa gården så tvingade jag henne med mer eller mindre våld för att hon skulle trava.

Hur kan det vara så kul att springa??????????

Av Gisela, Patricia, Moa - 8 mars 2010 21:45

Jag körde hem och hämtade Moa, sen körde vi till stallet och lastade Seline för att köra henne till Gustavslund och få nya fötter.


Det var jättefint väder på eftermiddagen, soligt och någon plusgrad, men när solen gått ner så blev det jätte disigt och kallt!!! minus 3 grader och rått i luften. Jag frös som en hund när vi körde från Gustavslund och tillbaka till stallet.


Fixade Seline snabbt som bara den. Vi hade tur idag för Olof hade redan mockat och satt maten till Magina och Seline, så allt var klart.

Av Gisela, Patricia, Moa - 7 mars 2010 21:45

Jag körde upp till stallet, för idag hade vi bestämt att vi skulle försöka rida ut allihop tillsammans. Vi lyckas aldrig med det och inte ens idag tyvärr. M kunde inte följa med och det var lite synd, men kan man inte så kan man inte.


Vi tog en runda på 2 timmar så att vi skulle kunna rasta av våra överenergiladdade hästar. För det verkligen sprätter av energi.

Det var riktigt trevlig runda för vädret var verkligen perfekt. 

Fint väder, soldis och nån plusgrad. Så idag var det termobyxor av faktiskt!!

Vi tog rundan, sura gubben-backen, gamla stallet, fjärestad kyrka och sen gurkodlingen.


Jag förstår inte att Seline aldrig blir trött. När vi skulle trava sista biten på grusvägen så gick det inte utan det blev galopp och den avsaktningen jag gjorde var inte den snyggaste jag gjort kan jag säga. De andra skrattade gott åt oss, de tyckte att det var hästben på alla håll och kanter. Men Seline vill verkligen inte sakta av. Hon verkligen bara älskar att springa och det fort.


Det som är skönt är i alla fall att hon har börjat lägga på sig igen. F tyckte att hon börjat få fin bakdel igen och inte den där slutande och muskelfattiga som hon får så fort hon står i vila.



Av Gisela, Patricia, Moa - 6 mars 2010 21:45

Seline var som vanligt väldigt pigg så när jag och Kicki ridit en liten runda så red Kicki till stallet och jag fortsatte att rida ett tag till. Så allt som allt red jag ca 2 timmar. Soligt och blå himmel men kallt i vinden, men vi höll värmen ändå.


Jag och Kicki red skolvägen, rosa gården och när vi kom vid rosa gården så blev Seline helknäpp och skulle bara galoppera och när hon inte fick det så stannade hon och började backa istälelt. Det slår över totalt i huvudet på henne när hon inte får galoppera som hon vill.


När Kicki ridit in på gården så vände jag och red ner i vallåkra och bort mot viarp. Red in på grusvägen mot Mia och Olof. Tog en liten sväng på den grusvägen och sen ner i vallåkra och hem igen. Då var hon lite lugnare i alla fall. Men trött... Nej det blir hon nog aldrig.

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 mars 2010 21:30

Johan hämtade mig vid halv 4, för idag ville jag passa på att rida innan det blev mörkt.

Så hem och bytte om snabbt, sen till stallet. Red ut till trekanten och ängen innan granarna. Testade nytt bett igen, ett bett med "skaklar" så att hon inte ska kunna få in bettringen i munnen. Hon är så himla tråkig att galoppera för hon bara slår med huvudet och vill iväg. Därför testar jag massa olika bett nu för att se vilket som passar bäst. Vi vill ju kunna galoppera som vanligt igen. Tror att hon slänger med huvudet för att hon blir så ivrig och vill iväg och då blir det så knepigt.

Hade även hand om Magina så jag borstade och fixade henne. Blev ingen ridning av henne ikväll.

Ovido - Quiz & Flashcards