Seline

Alla inlägg under februari 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 19 februari 2009 22:53

Var uppe i stallet redan innan kl 17 idag. Hann mocka och sätta mat innan jag tog in kreaturen som stod och knackade på =9. Så skönt att det är så ljust så länge? på eftermiddagen...

Det blev inget pysslande alls för jag hade inte så mycket tid att att lägga i stallet idag, för Johan behövde bilen på kvällen.

Hon var inte svullen något alls i benet, så bra! Trodde faktiskt att hon skulle vara lite varm och så, men ingenting, helt perfekt. Så kanske jag kan skritta ut en runda imorgon, beroende på väder då förstås. Snöar ju smått hela tiden och fryser på. Blir inte mycket snö av det, men tillräckligt för att bli styltor.

Av Gisela, Patricia, Moa - 18 februari 2009 21:27

halt och skitkallt och svullet ben, alltså ingen ridning!

Svullnaden är mycket bättre. Det är rätt häftigt hur svullnader fungerar... det började mitt på underbenet på måndagen och idag sitter den nästan helt runt kotan. Imorgon eller på fredag så har det nog runnit av helt.

Så idag var det pysseldag med häst, massageborste och massa borstande, klippa till mannen, blev ojämn sist för hon ville inte stå still då. Idag bara stod hon och tyckte det var mysigt. Putsade till örontofsarna, ser ju så dumt ut. Smörja in det lilla mugg som är kvar. Så idag var det mycket pill med henne.

Och hon fäller... massor. Men det gör hon inte varje dag, men idag bara rasade det av henne igen. Igår ingenting, märkligt vad det kan skilja från en dag till annan.

Ja roligare än så blev det inte idag.

Moa och Seline en dag i januari när det också var jättekallt

Av Gisela, Patricia, Moa - 17 februari 2009 22:43

om det högra frambenet. Men det har blivit bättre. Fattar inte vad som hänt, om det kan vara en liten vrickning i den ojämna hagen. För när det fryser på så fryser det på så fort så leran hinner ju inte jämna till sig. Och hon har ju vrickat sig förr så det verkar vara nåt sånt igen.

Vi låter henne vila denna veckan så får vi se hur det blir.

Hon verkar tycka att det är helt ok att vila... hon står ju inte precis och gråter =9.

Så idag har vi avanmält till Pay and ride i viarp. Hon är inte hoppad på länge pga vädret. Så nu får det vara till nästa vecka och förhoppningsvis mår hon bättre då.

Av Gisela, Patricia, Moa - 16 februari 2009 21:59

Jaha idag så var Seline svullen om höger framben. Antingen är det för att det busreds på stranden igår eller så har hon vrickat sig i hagen idag.

Jag smörjde in med Arnika gel och satt på snabblindor, så hoppas vi att hon blir bättre imorgon.

Jag hjälpte M att mocka till hennes hästar för hon hade fullt upp med annat idag. Och jag hjälper gärna till. Blir så rastlös av att ha suttit på jobb hela dagen o sen när man inte kan rida så måste jag göra nåt annat.

Vi skulle ha tränat för Lisette idag, men hon var tvungen att ställa in.

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 februari 2009 22:10

Eftersom vädret var så kanon idag så lastade vi Seline och åkte till Sibirien igen... =). Där mötte vi upp med Malin och Mem.

Det var helt vindstilla, någon +grad och soldis, helt underbart!!

Björn ville följa med och fota när de red på stranden och han hade goa Michaela med sig. Hon och Moa gick och plockade snäckor medan Patricia och Malin busa på stranden.

Babsan och hennes man Rune kom också och kollade. Ville så gärna träffa denna mycket omtalade häst.

Idag vann Seline över Mem när de galopperade på stranden. Det brukar inte hända. Kan det bero på att Patricia är så mycket lättare än jag kanske =).

Här kommer lite bildbevis på hur dagen var....

Av Gisela, Patricia, Moa - 14 februari 2009 23:34

sol, blå himmel och någon minusgrad....

Broddar på och massor med kläder, man är verkligen som en michelingumma. =). Skrittade bort till stora ängen och travade och galopperade lite i lutningen. Lika trevlig idag. Slog lite med huvudet när hon tyckte att vi nog faktiskt skulle kunna öka galoppen lite. Är jobbigt att gå samlat och i arbete. Men hon är lätt övertalad som tur är. Blev lite stark när vi galopperade hemåt igen. Därför tog jag en runda ner om dammen också, men där var väldigt fruset och lite småhalt, så vi kunde bara skritta där. Tänkte vi skulle ha tagit en lång galopp längs med järnvägen, men det kändes för osäkert med underlaget.

Så det blev en pigg skritt hem, men med långa steg. Känns mer och mer som att hon faktiskt jobbar genom kroppen på ett mycket trevligare sätt än tidigare, då hon gick som en ponny så fort vi var på väg hem eller precis i början av uteritten. Kan det vara så att hon äntligen har blivit en häst som tycker att det är trevlig att vara sin matte till lags ibland i alla fall ; )

Imorgon hoppas vi på väder igen så at vi kan åka till Sibirien och släppa ut lite överflödig energi. Hon är verkligen så överladdad nu så det behövs mer än väl. Troligtvis blir det Patricia som ska busrida med Malin imorgon, vilket Patricia fasar lite för. För Mem och Seline tävlar till nån stupar känns det som ialla fall. Men Malin får väl rida in framför och bromsa Seline om Patricia inte får stopp på henne. Det får hon, men det kan ta väldigt lång tid om hon inte får hjälp kanske. Ja ja vi får se hur det imorgon.

Seline -05

Av Gisela, Patricia, Moa - 13 februari 2009 23:27

helt vindstilla, några minusgrader och nästan inte halt alls på vägarna.

Monica ringde och undrade om vi inte skulle ta en "pannlamperunda" på kvällen och när vädret är på vår sida så finns det inte mycket att diskutera.

Vi broddade upp dem för säkerhets skull och massor med reflexer för att synas. Red bort till lilla ängen vid grusvägen. Där satt vi och arbetade våra övertända hästar. Seline var lite stökig i början av traven, för hon vet att man kan galoppera på den här ängen och framförallt när man har springkompisen med. Men efter en stund lugnade hon ner sig och gick verkligen kanontrevligt. Hon söker efter bettet och är lätt att flytta bogar och bakdel på precis när jag vill. Vi ryggade lite, håller på att träna det just nu. 3-4 steg går kanon sen tappar hon bakdelen åt alla håll o kanter.

Galoppen var lugn och sansad, hon samlade sig fint och inget tjafs i munnen, det är sååå härligt när man kan göra vad man vill. Kramar jag lite i tygeln så saktar hon av direkt, och tar galoppen lugnt och fint direkt när jag ber om det. Gjorde lite förvänd galopp på lite större volter och den vänstra galoppen är helt klart bäst, men den högra blev bättre mot slutet.

Verkligen kanonnöjd med kvällens ritt. =))

Av Gisela, Patricia, Moa - 12 februari 2009 23:21

Blev bara en snabb runda i stallet idag. Vädret var inte på vår sida. Väldigt halt på vägarna runt stallet och ridbanan ojämn och stenhård. Så det blev ytterliggare en mysdag med hästen. Borsta och fixa med hennes mugg, JA den finns kvar.

Linn hade hand om Seline igår och vädret var inte på hennes sida då heller, eller precis som vanligt när Linn ska ha Seline. Det är alltid regn eller annat elände så fort hon ska rida. Det är maxad otur eftersom hon har hand om henne 1 dag i veckan och just den dagen är det alltid dåligt väder, märkligt som det kan bli. Hon brukar förstås trotsa vädret, men är det snö som kommer från sidan och svinhalt, då rider man inte!!

Seline vintern -05, en dag som var varm trots snö. Mysigt att vara utan täcke en liten stund.

Ovido - Quiz & Flashcards