Seline

Alla inlägg under februari 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 10 februari 2009 21:58

Jaha då blev det ingen ridningen idag igen. Det började snöa från sidan på grund av att det blåste rätt så kraftigt. Varken jag eller Seline tycker att det är speciellt spännande att vara ute i sådant väder.

Jag letade fram massageborsten och masserade henne och lyckades även samla en lite minishettis av päls. Hon har alltså börjat fälla!!! Inget igår, men idag så....

Alla andra säger att deras hästar börjat fälla så jag har bara väntat på att hon skulle börja. Och så blir det snö och kallt, alltså kommer det mer ny vinterpäls. Gör inget för hon är finare i sin vinterskrud.

Hjälpte M att mocka till hennes hästar, då hon hade fått lite förhinder. Och jag kände att jag behövde få röra mig mer än att bara mocka till Seline idag, så det passade mig perfekt.

Av Gisela, Patricia, Moa - 9 februari 2009 21:52

När jag kom upp till stallet så hade J redan mockat till Seline. Där sparade man lite tid plötsligt. Så det blev ut och spola av alla lera (som var ända upp på magen). Borsta och på med alla 100 reflexer och sen skrittade vi ut i ca 45 minuter med lite trav på grusvägen.

Var lite svår att hålla på rakt spår så det fick bli lite tillrättavisning på banan efteråt. 3 minuter sen hade jag lyckats övertala henne till det bättre.

Hon gick såååå j-dra bra, lång och låg och verkligen sökte sig till betet. Hon bara är så fin just nu. Hoppas att det håller i sig länge.

Vi travade runt med bra steg och lugn och verkligen med på allt jag bad henne om. Några galoppvolter, inga fasoner med att slänga upp huvudet som hon gärna gör i vänster varv. Men absolut inga konstigheter.

Vad har hänt??

Jag bara glider med på vågen så länge den varar.=))


Av Gisela, Patricia, Moa - 8 februari 2009 21:53

Jag hade bestämt mig för att rida ut en jätte runda idag, men när jag vaknade så var det "massa" snö ute och + 3 grader och det innebär ju snöstyltor och svårt att rida. Vägarna var lite hala och slaskiga.

När jag kom upp i stallet så stod Seline och Kalle och åt morgonhö i hagen. Ville inte gå ut och hämta in henne, för det såg så rofyllt och härligt ut.

Fixade allt annat som skulle skötas i stallet förutom att ta ner halm. Balen är inklämd och jag kan inte komma till att flytta den. Behöver hjälp!

Pustade upp fönstrena i hennes box så att hon kan se ut igen. Shit vad det blev ljust i boxen =9.

Vi åkte till HFRK och kollade finalerna på GP på eftermiddagen. Tack för banden Frida!

Efter det tänkte jag åka upp och rida en stund, men hur trött kan man bli av att sitta och se andra kämpa med sina hästar??? Jag blev i alla fall. 2 dagar i rad är mer än vad man tål.

Men va då, Seline vilar sig i form =)  det känns som att hon är trevligare att rida när hon har vilat några dagar så här då och då.

Imorgon måste jag göra något med henne i alla fall. Patricia ska vara med i Pay and ride den 22/2 och då måste hon ju vara hoppad lite och så innan, helst! Sen är det riktiga tävlingar som gäller, men vi känner att vi vill börja lite lugnt eftersom hon har tappat självförtroende lite efter att vi rasade in i ett hinder för snart 1 år sen. Och kanske hon kan tycka att det är roligare att hoppa igen nu eftersom hon har varit ifrån det i 3-4 månader nu.

Patricia och Seline i Trolleholm, 6:a

Av Gisela, Patricia, Moa - 7 februari 2009 18:09

idag heller. Tur att man har hjälp av syrran =).

Medans jag satt och softa på HFRK och tittade på de "stora" ryttarna fick lillsyrran kämpa med min häst.

Jag åkte upp senare på eftermiddagen och mockade till 2 st andra hästar i stallet, då ägaren är bortrest. Syrran hade redan mockat till Seline så det var bara maten som skulle sättas.

Imorgon ska jag skärpa mig!!! Om inte Patricia vill rida imorgon så rider jag ut en rejäl runda. Grusvägarna är väldigt bra just nu, mjuka och bra.

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 februari 2009 23:46

hela dagen lång... idag kände jag att jag inte orkade rida eller så. Jag hade hand om Malins 2 hästar också, så det blev mocka och fixa med 3 hästar idag. Olof var snäll och hjälpte mig att sätta hö till alla 3.

Känns som att det blir vila imorgon också, för då ska jag till HFRK och se proffsen rida och efter de är det ju knappast lönt att försöka =)

Så Linn, känner du dig manad att rida imorgon så är du välkommen! Jag fixar det andra senare på eftermiddagen. Tror att Monica ska rida vid middagstid, om du vill hänga på henne.

Av Gisela, Patricia, Moa - 4 februari 2009 21:14

blev det i stallet idag. Åkte på att mocka till Malins hästar idag och min egen. Linn slapp åka till stallet eftersom jag ändå skulle hjälpa Malin med hennes hästar. Alltså blev det vila idag och det gillar ju Seline.

När jag och Moa kom upp till stallet så var hästarna ute och då passade vi på att mocka till alla 3. Moa mockade till Harry och jag till Odessa och Seline. När Moa var klar så satt hon hö till alla 3 hästar och under tiden tog jag in hästarna.

Sen var det Viarp och lektion som gällde.

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 februari 2009 23:09

skrittrunda blev det idag. Blåste verkligen rakt igenom allt.

Fixade lite med hennes man idag igen. Blir ju så ojämn för hon vill inte stå still. Klippte av manen i söndags och måste fila lite på den ett tag nu. Hon har virvlar och konstigheter överallt.

Imorgon är det Linn som tar över stalltjänsten och jag följer med Moa till Viarp.


Av Gisela, Patricia, Moa - 2 februari 2009 21:46

Seline hade inte rullat sig och var så blank och fin idag. Det är ju förvisso svinkallt och hårt i marken, men hon brukar ändå lyckas skita ner sig.

När jag kom till stallet så hade Linn redan satt maten och fyllt på vatten. Jag fixade till Seline och Linn hjälpte mig att mocka eftersom jag har så fruktansvärt ont i ryggen idag. Tacksam är jag!!

Körde till Frillestad och tränade för Lisette. Seline är verkligen jätte jätte trevlig att rida nu. Undrar om det kan bero på att vi åker till stranden och låter henne springa av sig massa energi. Ska nog fortsätta så minst 2 ggr i månaden tror jag.

Idag tränade vi på att hålla in bogarna (som vanligt). När jag fick in bogarna så sökte hon sig själv till betet, då skulle jag möta upp med jämnt tryck med båda benen. Tränade på detta med långa och korta tyglar. Gick lättast med lite längre tyglar, när jag kortade upp henne så tappade hon bakdelen lite mer. Svårt att få den med sig. När det gick som bäst så kunde hon gå med korta höga ben och öka tempot uppåt, men inte framåt. Lättast är att rida i höger varv. För i vänster varv så åker höger bogen ut hela tiden. hon hängde inte något i munnen, gjorde några snabba ryck, men gav själv upp.

Även denna gång så sitter det en kille och bara galopperar runt i ridhuset, runt, runt, runt. Och han måste tvunget galoppera runt oss, med nervösa och stressade hästar. Fast idag brydde sig inte Seline om det. Jag brydde mig inte heller, tänkte att han får rida ner oss, för vi sitter faktiskt och tränar och då får man respektera det. Ridhuset är STORT, varför jaga runt oss när vi bara använder en liten liten del av ridhuset.

Får vi se om det blir en lite uterunda imorgon, beroende på väder och vind.

Ovido - Quiz & Flashcards