Seline

Alla inlägg under oktober 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 22 oktober 2009 22:45

Jag skulle iväg och rida islandshäst idag och bad mina bästa tjejer om hjälp med Seline.

Och snälla som de är så hjälpte de till med hela stalltjänsten.

De tog moppen upp på eftermiddagen. Moa mockade och Patricia satt all mat.

Moa blev piloten som skulle rida och Patricia stod på marken och hjälpte till. De travade och galopperade över bommar på volten och det hade gått jättebra.

Seline fick vila igår eftersom jag inte hinner rida eller så när Moa har ridning i Viarp. Och ändå så är Seline hur snäll som helst, även om hon står en dag eller två. Man märker ingen skillnad på hennes temperament. Det är så skönt.

Av Gisela, Patricia, Moa - 20 oktober 2009 22:45

Patricia körde upp och red Seline på banan under eftermiddagen. Hon hade travat och galopperat lite bommar som låg på banan. Och det hade gått rätt ok, någon miss, men var nöjd.

Hon mockade och satt kraftfodret. Hösilaget var slut och hon klarade inte flytta och öppna en bal själv. Det förstår jag för balarna är tunga!

Jag och Moa körde in till HFRK kollade när Frida hopptränade för Jörgen. På väg dit så ringde Malin och sa att hon var sjuk och undrade om vi kunde fixa Odessa. Så när Fridas träning var klar så körde vi till stallet och mockade till Odessa och satt hö till henne och Seline.

Seline tittade konstigt på mig. Hon hade ju redan blivit riden och hon undrade nog vad vi gjorde där och framförallt när vi inte brydde oss om henne speciellt mycket. Men nöjd antar jag ändå.

Av Gisela, Patricia, Moa - 19 oktober 2009 22:42

Moa var ridsugen så det fick bli lite lektion på banan. Lite trist att det är så mörkt, men det gick hur bra som helst ändå.

Tränade på att ha låtsasgummiband mellan munnen på hästen och handen på ryttaren och plötsligt gick Seline hur fint som helst med Moa. Fina övergångar och blev kvar i form även i trav och galopp.

Jobbade med många övergångar och ställningar både inåt och utåt. Seline är ju rätt stor för Moa, men idag fick Moa riktig kläm på henne faktiskt.

Av Gisela, Patricia, Moa - 18 oktober 2009 22:30

Som sagt, jag hade bett Frida hjälpa oss att tävla Seline. Frida hade anmält till 90 special.

Hon skulle tävla Curre efter och för att Curre inte skulle behöva vänta så länge så blev det bäst att lägga klasserna efter varandra.

Vi körde från stallet kl 12 för att vi trodde klassen skulle börja vid 13-tiden, vilket den inte gjorde. 90-special började ca 14.30... Gick väldigt segt om man säger så.

Så jag gick ut och sadlade av Seline, för hon behövde ju inte stå med sadel på så länge.


Vi satt och kollade 90 och 1 m. När halva klassen för 1 m var klar så gick vi ut och fixade till Seline. Frida kom och började rida fram Seline. Hon såg jättepigg och positiv ut.

Någon dag när vi ridit henne så har hon markerat på nåt märkligt sätt. Ser ut som att det suttit i högerbogen, men efter lite uppvärmning så har det släppt.

Fast idag markerade hon inte överhuvudtaget. Så skönt!


Hon hoppade fint inne på framridningen, såg lite stark ut emellanåt. Frida verkade nöjd ändå.


Bäst att ta i när man ändå ska hoppa.

 


Koncentrerat par 

    

 

Det gick väldigt bra. Såg kontrollerat ut nästa hela vägen =). Frida sa själv att det var ett ställe som hon nästa fick välta runt Seline inför ett hinder, men Seline hoppade ändå.

Frida tyckte att Seline var rolig att hoppa. Hon var positiv och tvekade inte på ett enda hinder.

Resultatet blev en andra placering.


När de var klara så gick jag ut och tog emot Seline medans Frida lastade av Curre. Patricia och Moa gick med Seline medans jag hjälpte Frida att klä på Curre. Hon hoppade upp på Curre och det var rätt så stor skillnad på storlek på häst kan man ju säga.

Eftersom Frida börjat rida Curre så red hon in på prisutdelningen på honom istället. Vi ställde in Seline så vi hann precis in och se prisutdelningen. Men tyvärr hann vi inte hämta kameran. Johan fick bara kort bakifrån och det är ju inte så kul.

 

Sen var det Curres tur

  


Det gick också bra i 1.10 och 1.20 som de hoppade. Curre var lite trött, antagligen för att han håller på att sätta massor med päls nu. Hon rev något hinder, men nöjd ändå.

Det var så skön känsla att Seline skött sig så bra idag. Då vet vi att vi kan hoppa henne igen. ÄNTLIGEN! Var nog bra att det var Frida som började hoppa Seline eftersom Frida är så otroligt lugn och hon har ju sluppit se Patricias omkullridning så hon har inget att backa tillbaka till.

Av Gisela, Patricia, Moa - 17 oktober 2009 22:30

Vi skrittade rundan på andra sidan vägen (samma sida som Marie bor på). Red längs grusvägen, gräsväg, när vi kom ut på asfaltsvägen så gick vi vidare in på skolvägen.

När vi var tillbaka i stallet så tog vi en stund på banan. Skrittade rätt länge på banan och sen travade vi och galopperad. Hon var verkligen hur fin som helst, gick i form hela tiden.Helt underbar!! Hon sökte sig ner till betet hela tiden, inget att gå och slå med huvudet i fattningar eller vid byte av varv. Så otroligt häftig känsla. Idag var det verkligen bara sytrådar till tyglar. Mer sånt tack!

Länge sen man fick den här känslan av att man verkligen inte vill sluta rida.


Hon behövde nog hoppa för att få bli av med massor av energi känns det som för så här lugn vet jag inte att hon varit på länge.

Av Gisela, Patricia, Moa - 16 oktober 2009 22:30

När jag skulle ta in henne från hagen så kom hon emot mig så jag behövde inte ens gå in i hagen, utan bara öppnade grinden och hon gick lugnt och fint rätt in i sin box och åt. Hon är så cool!


Klädde på oss massa reflexer eftersom det var rätt så grått ute idag. Red rundan, grusvägen mot rosa gården.

Hon var verkligen superfin att rida idag. Hon gick i form hela grusvägen. helt underbart. Även den sträckan där vi brukar galoppera.

Så hon är nog väldigt nöjd med livet just nu. Tror att hon behövde hoppningen igår med Frida.

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 oktober 2009 23:04

Hade bett Frida hjälpa mig att hoppa igång Seline igen. Jag fegar ut efter våran omkullridning och jag vill inte att Patricia hoppar förens Frida gett sitt utlåtande.

Seline var rätt stark och lite väl ivrig, men efter lite diskussioner som är på väldigt lugn nivå när Frida rider, så gav hon upp mot slutet.

Patricia skrittade igång Seline

  

Sen var det Fridas tur att ta över.

          

När de hoppat och Frida skulle trava av och stretcha ut henne så såg Seline så nöjd ut.

Sen fortsatte vi stretchningen inne i stallet och det tycker hon är väldigt skönt.


Eftersom det gick så bra så kommer Frida att tävla seline på klubbhopp på HFRK till helgen. Hoppas att det går lika bra då.

Av Gisela, Patricia, Moa - 14 oktober 2009 08:38

Har lagt till en gästbok som ni är välkomna att skriva i Glad

Ovido - Quiz & Flashcards