Seline

Alla inlägg under november 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 november 2009 22:30

Första hoppträningen sen olyckan i maj.


Vi har ju bett Frida om hjälp och snäll som hon är så tar hon på sig uppdraget att försöka få oss på rätt banan igen. Och vi är väldigt tacksamma.


Patricia tog sig själv upp till stallet för att de skulle hinna hoppa innan det blev mörkt.

De hade hoppat studsövningar och tränat på att rida så nära första bommen som möjligt.

Seline hade varit pigg och positiv. Patricia var väldigt nöjd efteråt. Det var skönt eftersom det är länge sen hon hoppade seline.


Frida tyckte också att de hade skött sig bra och tror inte att det blir några som helst problem för Patricia. Det är skönt för då vågar jag låta henne börja tävla igen. Vilket Patricia längtar mycket efter.


Jag fixade marktjänsten medans Patricia fixade med Seline och putsade upp sakerna eftersom de hade blivit skitiga eftersom banan är rätt blött nu.

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 november 2009 22:30

Seline vilade igår, eftersom det var onsdag och då hinner jag inte med det eftersom Moa rider i viarp då.


Hade lovat att ta hand om Tensan idag för Monica mådde inte bra plus att hon skulle iväg på möte med jobbet.

Jag mockade och red Seline först. Hon var rätt ok att rida, lite tjafsig och gick emot, men efter en stund så släppte hon så pass att jag blev nöjd.

Medans jag red Seline så red Karin på Kalle

Tog ut Tensan och red henne. Är inte precis som att rida Seline, men väldigt nyttigt att prova andra hästar.

Och då red Karin på Curre. Det är roligare att rida om man inte är själv på banan och framförallt nu när det är mörkt och rått ute.


Tensan skjuter fram sin högra boge väldigt kraftigt, så efter ca 30 minuter så kände jag mig som en korkskruv i hela ryggen. Hon var rätt så svår att få tillbaka, men det är klart är man 18 år och kanske gott så i många år så är det inte nåt man fixar på 1 timme.

Det blev mest skritt och försöka få in bogarna, red lite öppna och sluta. Ställde lite in och lite ut allt för att hitta någon som helst mjukhet.

Efter en stunds kämpande så plötsligt började hon gå med lite lugnare gång och mer avslappnad.


Mitt problem är att jag rider väldigt mycket med sätet och låren och det var hon nog inte riktigt van vid så hon slog upp huvudet och vägrade nästan att gå framåt. Jag krävde antagligen lite för mycket för att hon skulle orka. Så jag fick försöka hitta ett läge där jag inte rider så "hårt" med sätet. När jag väl hittade hennes tryck så gick det mycket bättre. Till och med så att hon orkade söka sig lite mer neråt och inte bara tappa halsen utan faktiskt få den bärande. Okej bara kort stunder, men dock!

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 november 2009 22:30

Blåste och lite småkallt i luften. Men ingen vila idag inte.

På med kläder och ut på banan, vilken var kladdig och blött. Men när man väl börjat rida glömmer man bort hur tråkigt väder det är.

Jobbade lite på Lisette övningen, och idag var Seline lite mycket på tvären. Hon var inte sugen på att jobba till att börja med, men efter ca 45 minuter så släppte det lite mer.

Hon var väldigt hängig på vänster boge och ville inte riktigt släppa igenom. Blev bättre, men inte 100%-ig. Blev lagom nöjd ändå. Travade lite och hon släppte ner halsen och kom upp med ryggen bra. Inte riktigt så bra böjning i nacken som jag förväntade mig. Kan vara blåsten som störde henne för mycket. Hon är inte så glad för blåst och regn. Går gärna och vrider på halsen för att skydda sig. Så det ska nog vara ridhus eller vindstilla, helst ridhus så hon slipper springa och glo på allt runt omkring hela tiden.


Men efter traven blir hon så springig så det var att börja om från början med lugn skritt och mycket förhållningar.

Jag var nöjd med henne trots allt. Dock gick hon inte så bra som för Lisette förra måndagen. Jag kanske inte är så skärpt heller när jag inte har någon som står och tjatar. Och när det blåser och är mörkt blir det mycket jobbigare. Får bli ridhus när vår bil är i funktion igen.


Imorgon vila igen tyvärr. Är ju onsdag och Moa rider, vilket gör att det blir så himla sent att rida henne och framförallt känns det motigt nu när det är mörkt och kallt. Ja ja Seline har inte klagat om man säger så =)

Av Gisela, Patricia, Moa - 2 november 2009 22:15

Jag och Moa körde upp till stallet och fixade det som skulle göras. Vi var snabba idag för vi ville hem och kolla "Ullared".

Tänkte att hon kunde få vila sina muskler idag. Känns nog lite efter hubertusen antar jag. Så vila är nog inte helt fel för henne tror jag.

Men visst lite dåligt samvete får jag nog allt.

Får skärpa mig imorgon....

Av Gisela, Patricia, Moa - 1 november 2009 22:15

Jag red ut lilla rundan (rosa gården). Skrittade ut i dressyrsadeln, för jag tänkte att hon nog kände sig lite mör efter gårdagens jakt, men inte då. hon var hur pigg som helst. Men det blev ändå bara skritt, för busa i dressyrsadel är inget för mig.

Det var väldigt skönt för hon var inte svullen i benen vilket hon har blivit efter någon hubertus tidigare. Inte en ljummen i benen. Det var väldigt bra.

Mockade och fixade till Seline tills Johan kunde hämta mig igen.

Ovido - Quiz & Flashcards