Seline

Alla inlägg under juni 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 19 juni 2009 13:48

Cyklade upp en snabb runda och gick över samtliga hästar. De såg trötta ut men ändå gick det att äta en del. De var nog rätt nöjda med att jag bara kollade över dem och inte tog med någon ut från hagen.

Hade tänkt rida ut en runda, men himlen svartnade väldigt fort så jag hoppade över det. Så det blev en riktig snabbrunda.

Imorgon om vädret är bra så blir det en ridtur.

Av Gisela, Patricia, Moa - 18 juni 2009 21:50

Under tiden Johan var och fotade så red jag ut. Jag tog rundan bort om växthusen i Fjärestad och red runt lite på grusvägarna där. Har inte testat dem tidigare. När jag började trava Seline kändes det som att hon hade stolpar till framben. Hon verkligen stapplade fram, så jag fick sakta av henne och skritta en stund och sen trava en stund. Sen galopperade jag lite på grusvägarna och då verkade hon inte ha ont längre, väldigt konstigt, ju!!

Skrittade ut på stora vägen och in till vänster efter Britas blommor. Det var en rätt så trevlig runda. Det enda som är jobbigt är att hon blir så stark i munnen och går och slår med huvudet så fort man ska sakta ner henne eller precis innan man får henne i galopp. Det är inte allt som är bra med bete, hummm!! Men då är ju i alla fall hösten räddad. Då har man en häst att börja jobba ordenligt med igen.

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 juni 2009 22:10

Har inte ridit på en vecka eftersom vädret var otroligt tråkigt. Och när vi släppte ut dem på bete så tyckte jag att hon skulle få vara ifred lite.

Jag och Monica red ut en stund på kvällen. Red till dammen och längs med järnvägen och lite i backarna vid gamla kvistofta. Seline var väldigt seg i början men det ändrade sig rätt snabbt efter första galoppen =)

Alla hästarna är rätt så uppsvullna om magarna nu =) De äter så gräset står ut genom öronen.

Av Gisela, Patricia, Moa - 13 juni 2009 00:17

Vid 11-tiden släppte vi ut hästarna på betet igen och de kom ihåg vad som gällde. Först springa som galningar och sen äta och fortsätta springa som galningar.

Efter en stund stannade de och åt i lugn och ro. Hoppas nu att vädret håller i sig. Det blåser grymt mycket fortfarande, men det är varmt i luften och solen hittade till slut fram. Eftermiddagen och kvällen var jättefina.

Jag och Moa var uppe o kollade till dem på kvällen vid 20-tiden och då stod de och åt och var väldigt sociala när vi kom. Vi fotade dem och det var nästan lite svårt för Tensan och Odessa ville väldigt gärna vara med på foto, så de var lite för närgångna.

Vi hade köpt en stor saltsten till dem och Tensan invigde den direkt.

Här kommer lite kort från dagens betesläpp och kvällsrundan.


Precis släppta...


Svårt att stå still och äta, men en tugga innan man springer vidare 



Här går det undan!!!!


Kliar gott....

 


Och så lugn o ro på kvällen....

 



Av Gisela, Patricia, Moa - 12 juni 2009 23:13

Hästarna fick stå inne till 11-tiden eftersom det stormade och regnade. Mia släppte ut dem i lilla hagen och fixade i stallet. Olof hade fodrat dem tidigare på morgonen. Olof körde upp och tog in hästarna på eftermiddagen och la på dem fleecetäcke för alla utom Vilja och Odessa stod och skaka.

Jag körde upp på kvällen och mockade till Seline och borstade av henne lite. Vill ju inte borsta för mycket eftersom hon inte fåt bli för ren nu när hon går på bete.

Malin och Nellie kom upp och hjälpte till att kvällsfodra. Det blev hö och en näve havre eller kraft.

Imorgon hoppas vi på bättre väder så att de kan få komma ut i sommarhagen igen.

Av Gisela, Patricia, Moa - 11 juni 2009 23:07

eftersom de har lovat stormbyar och ösregn hela natten. Det var jag, Monica, Mia och Olof som gick bort och hämtade hem dem. Jag tog Seline och Odessa tillsammans och det gick hur bra som helst. Marie hade varit i stallet och fyllt på vatten och lagt in hö till några hästar innan på kvällen.

Av Gisela, Patricia, Moa - 11 juni 2009 13:38

Nu har jag varit slarvig och inte varit uppe hos hästarna på 2 dagar. Men det har inte funnits tid. Alltså det är sååå skönt att de går på bete och då behöver man inte få dåligt samvete heller.

Idag tog jag tag i det igen i alla fall. Johan körde mig upp till hagen, gjorde iordning Seline och red bort mot växthusen och allén. Provade att rida runt lite på grusvägarna för att se om det finns några fler vägar som vi inte sett tidigare. Tyvärr hittade jag inte mycket mer än det vi redan hittat. Var ute i drygt 1 timme. När vi skulle trava på en grusväg så kändes Seline hur stel som helst. Travade lite korta sträckor för att få loss henne. Sen galopperade vi en stund och efter det så var hon på gång kan man ju säga. Nu har hon börjat att slå sig loss med huvudet igen, det var länge sen hon gjorde det men nu så är det på gång igen. Hon går och ska dra loss min hand hela tiden och vill bara springa ifrån mig. Känns som att rida en stor betongklump. Hon har ju lagt på sig en hel del så hon känns klumpig.

Men i övrigt så var det en bra runda när hon väl lugnat ner sig.

Av Gisela, Patricia, Moa - 10 juni 2009 23:53

När jag kom upp till hagen så såg alla hästar väldigt trötta ut, men några stod och åt och någon stod och vilade. Men ögonen var så trötta!!!

När jag kom till stallet för att mocka ut så var det någon snäll själ som redan gjort det.

Tror att det är Malin för vi skojade lite om det igår och hon tog mig visst på allvar. Ska kolla med henne imorgon.

Var inom stallet och kollade så att pågarna hade vatten och plockade undan lite hinkar och så från Selines box.

Var trött idag så jag orkade inte röja så mycket som jag tänkt. Får bli en annan dag.

Ovido - Quiz & Flashcards