Seline

Alla inlägg under juni 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 9 juni 2009 23:48

Äntligen dags att släppa ut hästarna på bete. Och vi kunde ju verkligen inte valt någon sämre dag. Det regnade hela eftermiddagen och blåste och var verkligen svinkallt!!!!

Vi hämtade hästarna från deras vanliga hage och gick bort till sommarbetet i regn.....

Men jag tror nog att hästarna förstod vad som var på gång. De var lite stressade och ville bara springa iväg i hagen innan vi ens kopplat loss dem.

Vi släppte ut våra ston, vilka är... Seline, Magina, Odessa, Tensa och Vilja.

Eftersom det regnade så blev det inte så många kort, men några blev det.


Av Gisela, Patricia, Moa - 8 juni 2009 22:16

Moa skulle rida igen i viarp och tog med sig Seline.

De hade gymkhana och det gick riktigt bra. Seline var lite trög i början av lektionen och då hade Moa spö ett tag sen blev det fart på hästen.

Seline tyckte nog det var kul att busa lite och inte bara alltid vara seriös på lektionen.

Ärevarvet ledde Moa och det gick FORT!!!

Sen hände det inte mycket i stallet, mer än att vi fyllde på vatten.


Imorgon är det äntligen bete om det inte är snö!

Av Gisela, Patricia, Moa - 7 juni 2009 22:09

Hämtade 20 balar hö i Kågeröd på morgonen tillsammans med Monica.

Sen skrittade jag och Mia ut skolrundan mot rosa gården och hem.

Innan vi red ut så longerade jag Odessa för hon höll på att stressa ihjäl sig i stallet. Hon var rätt stressad i början, men till slut så gick hon riktigt bra. Gick till och med att få henne att skritta igenom volten utan trams. Ibörjan ville hon inte ens går runt mig, men jag fick förklara för henne att det visst går att göra det =). Hon är otroligt lyhörd och kul att jobba med.

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 juni 2009 21:00

eftersom de blev avmaskade igår så fick hästarna bara var ute under förmiddagen och gissa hur tråkigt de tycker att det är att stå inne. De tror bara att de ska äta så fort de står inne. De står och gnäggar och sparkar i väggarna... Suck så jobbiga de är!

Och tänk imorgon ska de stå inne hela dagen....

Jag och Mia skrittade ut i 1½ timme, förbi sura gubben, ut på stora vägen och in på grusvägen till vänster och runt om vid gräsvägen. Tog en galopp på gräsvägen, och det gick nästan inte att få stopp på dem. Så de är rätt så laddade kan man ju säga.

Kom tillbaka till stallet och konstaterade att det inte fanns så mycket hö kvar, så vi fick pyssla ihop det för att få ihop till alla hästar. Tur att jag och Monica ska köra och hämta mer imorgon.

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 juni 2009 20:54

Efter mycket strul så fick Olof tag på en veterinär som kunde hjälpa oss att skriva ut avmaskningsmedel.

För labet där vi lämnat in träckprovet, den veterinären får man inte tag på och djursjukhuset kunde bara konstatera att de har mask, men de får inte skriva ut recept till oss eftersom de inte tagit träckprovet.... SUCK!!!

Ja ja i vilket fall som, så lyckades Olof fixa det i alla fall.

Så på kvällen avmaskade jag och Olof 4 hästar så att de kan bli klara innan betet.

Jag och Seline var överens om att vi nog skulle vila från ridandet idag så så blev det=)

Av Gisela, Patricia, Moa - 4 juni 2009 20:42

Seline var hur seg som helst i början, men det är klart hon tycker ju inte att banan är det roligaste stället att vara på...

Jag fick tag på ett spö och det räcker länge att man bara har ett spö i handen för att få fart på henne.

Fick igång henne väldigt bra, inget häng i handen, utan snabb och kvick i bakdelen när jag bad henne komma igång i trav och även när jag gjorde halter. Red en hel del i bågar med mycket halter och igångsättningar.

Travade över 4 bommar för att träna på avståndet och när det flöt på bra så travade och galopperade jag över galoppbommarna i böj. I höger varv gick det bra, men när vi skulle ta de i vänster galopp så slängde hon sig inåt hela tiden. Till slut fick jag henne böjd och fin även i detta varv.

Slutade med att galoppera över en bom som låg mitt på banan för att träna galopp över enstaka bommar och sen för att träna galoppbyten.

När jag skrittade och skulle över till trav så slog hon bara upp huvudet i början sen gick hon kvar i samma höjd med nacken oavsett gångart. Härligt!!!

Väldigt nöjd med henne idag.

Idag fick det hö för ensilaget var slut. Ska se om vi kan få tag på ensilage i helgen.

Har även fått våra provsvar från träckprovet idag. Alla hästar har mask, jippi =/

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 juni 2009 20:30

Då var det småtjejer som var ridsugna och de bestämde att de ville rida tillsammans på kvällen.

De galopperade runt, runt och runt lite till som vanligt.

Men de var lite seriösa och red lite ordentligt också.

Jag gjorde en fyrkant av bommar som de skulle rida in i och stanna innanför, även kunna vända hästen utan att hamna utanför bommarna. Nu fick de lite att tänka på.. =) Sen la vi fram bommar och la dem som en L där de skulle gå igenom och stanna för att vända steg för steg. Gick bra för dem.

Red som vanligt ca 1½ timme. Solen hann nästan gå ner helt innan vi var färdiga på banan.

Av Gisela, Patricia, Moa - 2 juni 2009 22:19

Till Gustavslund för att få fotvård på Seline.

Hon blir så hemsk om sina fötter under våren och sommaren. Hon har fått en jättelång spricka i vänster framhov som ligger vågrätt, ca ½ cm från kronranden. Antagligen fick hon den nu när hon gick ner i vikt i våras.

Hon börjar trots allt bli bättre och bättre att sko, idag stod hon till och med och blunda, förutom när hon sömmar skorna.

När jag kom tillbaka till stallet hade jag egenligen tänkt rida, men det blåser närmare orkan och jag orkar inte rida i det vädret, blev lite kallare också och så var jag trött också förstås.

Ovido - Quiz & Flashcards