Seline

Alla inlägg under september 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 19 september 2009 22:45

Man kan ju inte stå emot när det är så fint väder... Tyvärr var det ingen annan som ville hänga på så vi körde till Sibirien själva idag.

Vi fick förstås sällskap av föräldrar och kusiner så helt själva var vi förstås inte.


Seline blir helt till sig när vi kommer till Sibirien för där brukar det betyda att man får galoppera länge och hur fort man vill. Men tyvärr så får hon inte göra det just nu utan det blev mycket skritt på djupt och grundt vatten just för att hon skulle arbeta mycket med sina ben och ryggmuskler.

Vi kunde inte stå emot utan tog 2 små galopper i vattnet och lite trav förstås.


När jag var klar så red Moa en lite stund, men Seline var lite knäpp och ville slänga sig när de var i vattnet och varför vet jag inte riktigt, kan vara att det låg lite tång på botten en bit ut i vattnet. Moa skrittade ett tag, sen tog jag över igen för att försöka förstå vad det var som hände, men hon gick rätt ut i vattnet, försökte sig på nåt trams, men kom på att det nog inte var någon ide med mig på ryggen. Moa kan hon trolla bort hur lätt som helst, men inte med mig.


Sen när jag ridit färdigt så hinner vi knappt upp ur vattnet innan hon slänger sig handlöst och rullar runt i sanden. Tur att man hinner slita av sadeln innan Tyst.


Helt underbar dag var det i alla fall... och nyttig för Seline. Vi får nog åka dit snart igen känner jag.


        

Av Gisela, Patricia, Moa - 17 september 2009 21:54

Idag hade jag lovat att hjälpa Monica med Tensan för hon var fullbokad med annat på kvällen. Jag lurade med Patricia till stallet för att hjälpa mig att rida en häst.

Jag mockade och Patricia fixade maten till båda hästarna under tiden.

Vi hämtade in dem och fixade dem, sen bar det av. Jag red Tensan och Patricia på Seline då förstås.Vi red ner till dammen och red runt där lite och på stycket en stund, fast vi skrittade bara för Patricia kände hur Seline laddade och då är det inte så roligt om man inte ridit så mycket samt att hon fortfarande har lite ont i sina armar.

Sen red vi vidare bort till sura gubben backen upp och ner och sen tillbaka till stallet. Red en stund på banan, var lite sugen på att känna hur Tensan kändes där. Hon försökte först slå sig fri, men gav upp rätt så snabbt, öronen for ut åt alla håll och det är ju positivt. Hon var väldigt lätt att flytta åt sidan och göra fram och bakdelsvändningar, det bara kom utan att jag behövde göra något speciellt mer än trycka till med sittbenet, häftigt!

Hon är rätt framtung och högervriden, men det kändes rätt ok till slut. Nu red jag ju inte så länge och det är inte lätt att fixa en häst som är äldre och försöka sig på nåt på 15 minuter, funkar inte.

Men hon blev lång och låg och kändes rätt ok i sidorna. Jag säger bara TACK Lisette!!!


Patricia red Seline på banan och det såg riktigt bra ut. Hon travade och galopperade och det såg riktigt kontrollerat ut.

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 september 2009 21:15

Cyklade till stallet, började att mocka till Seline, gick ut och hämtadde henne. Tänkte försöka hinna rida ut en runda innan det blev mörkt.

Jag skrittade ner i Vallåkra och längs med järnvägen på andra sidan stationen och naturligtvis så kom tåget sidan om oss. Men Seline tittade inte ens på tåget, även om det gnisslade och tjöt när det bromsade in. Hon är helcool.

Skrittade vidare upp för backen och ner igen.

När jag sen skrittade upp för sista backen innan stallet så kände jag att hon började bli lite seg.

In i stallet och mockade till Odessa och satt maten till henne.

Sen hämtade jag in de andra eftersom Frida var och hopptränade.

Efter detta så cyklade jag hem.

Av Gisela, Patricia, Moa - 14 september 2009 21:30

Var ju rätt så seg och orkade inte göra så mycket i stallet, blev mest mockning till Seline och Odessa (Malin är på afffärsresa).

Skrittade ut en liten runda, nerför bälteberga backen och uppför sura gubben backen och hem igen.

Idag var en sån dag då man hade kunnat skritta hur länge som helst, Seline var rätt tramsig nerför backen. Änderna nere vid dammen var läskiga, ateljén med alla läskiga saker har aldrig varit så farliga som just ikväll.

Fyllde på vatten i hagarna med våran nya slang som räcker hela vägen ut i hagen, så skönt!

Av Gisela, Patricia, Moa - 13 september 2009 21:30

Hade bestämt med Kicki kl 1 i stallet. Vi har inte ridit ut på länge tillsammans så vi tyckte det var på tiden.

Vi red ner till dammen och red runt på fälten runt omkring där. Provade trava lite och det gillade Seline skarpt, sen provade vi galoppera lite och det gillade hon ännu mer.

Skrittade rätt mycket, men provade på att trava en del och hon gick bara så fint, om än kanske lite för snabbt mellanåt, men hon arbetade på väldigt bra. Vi tog lite galopp på volterna, men som hon vill springa iväg. Hon väntade bara på att få lov att springa allt vad hon orkar, men jag vågar inte släppa iväg henne eftersom jag inte riktigt vet hur pass ont hon fortfarande har. Vill ju inte att det ska bli värre igen.

Men vi tycker det är jobbigt att inte få lov att busa Flört.

Verkligen jätterolig ridtur idag i alla fall.

Av Gisela, Patricia, Moa - 12 september 2009 21:45

Blev skjutsad upp till stallet. Fixade till Seline och slängde på dressyrsadeln, för jag tänkte bara skritta ut idag. Skrittade mot rosa gården och ut på fälten och det betyder bara galopp enligt Seline, så jag hade rätt mycket att sköta för att få henne att gå lugnt och inte småspringa hela tiden. Vi fick diskutera rätt mycket, men till slut gav hon med sig och det blev lite lugnare, dock inte som jag tänkt, men man orkar till slut inte hålla på att tjafsa för en liten skrittrunda.

När hon var klar så stretchade jag henne som vanligt, sen ut i hagen för att rulla sig igen.

Cyklade hem, som vanligt i motvind =/.

Av Gisela, Patricia, Moa - 11 september 2009 21:00

Skoning på Gustavslund kl 15.30 och det gick riktigt bra. Viveca har verkligen gjort ett kanonbra jobb med henne. Om man tänker på hur hon var för 4 år sen att sko så har det blivit en helt ny häst att sko.


När jag var på väg tillbaka till stallet så ringde Malin och undrade om jag ville med till örby och rida i vattnet ett tag innan det blev mörkt. Är inte speciellt svårövertalad så jag körde upp till stallet och hämtade sadel mm och sen när Malin var klar så körde vi till örby och skrittade runt i vattnet, sen busade vi lite och skrittade bort mot Råå hamn. Där får man inte rida egentligen, men det var bara vi och ingen annan där så vi chansade.

Seline behöver verkligen gå i vatten för hennes musklers skull.

Hon tycker det är lite tungt, men det gick bra.

Av Gisela, Patricia, Moa - 10 september 2009 22:58

När jag hämtade in Seline från hagen tänkte jag att jag skulle testa och se om hon hittar in till sin nya box som hon har stått i nu i 2 veckor, men se det gjorde hon inte. Hon gick raka vägen in till den gamla.

Jag tog ut henne igen och gjorde om det och då hittade hon rätt...


Fixade henne rätt så snabbt för det började mörkna. Stack ut på fältet bakom stallet, skrittade rätt länge, sen lite trav, vilket Seline tycker är en otroligt tråkig gångart. Hon gillar bäst halt och galopp =)

Vi kunde inte stå emot så vi galopperade lite på en volt sen släppte jag henne kanske max 30 m för att sen lugna ner henne lite för att sen göra om det igen. Så två små galoppsträckor fick hon. Men hon vill bara mer, så nu känns det inte som att hon har ont nånstans. Fast jag är rädd att hon inte känner det när hon blir så uppjagad.


In med alla hästar och fodrade innan jag cyklade hem.


Var en helt underbar varm och faktiskt skapligt vindstilla kväll.

Ovido - Quiz & Flashcards