Seline

Alla inlägg under september 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 9 september 2009 23:00

Körde inom Gustavslund på vägen hem för att hämta 2 säckar havre som jag beställt.

Blev skjutad upp till stallet för att lämna av havren.


Fixade Seline och skrittade bort mot bete nr 2 och red på fältet där. När jag skrittat en stund och skulle prova trava så bara slog hon med huvudet och jag förstod rätt snabb vad som bekymrade henne... Rida på ett fält utan att galoppera, kan väl inte finnas...??? Klart att hon vill galoppera, men vi ska ju ta det lugnt enligt Lisette så det fick bli lite mer trav och sen 2 st stora galoppvolter.

När vi var klara och skulle skritta hemåt så släppte ena tygeln från bettet,,, jippie... rätt läskigt för hon stannar ju inte om man bara drar i den ena tygeln utan då börjar hon  bara går runt istället, Hallå!!!

Fick hoppa av och koppla på igen (är snabbkoppling) och sen när jag skulle upp så ville hon inte stå stilla, också något nytt. Hon står alltid stilla när man ska upp, men hon var rätt uppjagad efter en liten galopp.


Stretching av framdel och in boxen och äta massor med mat....


Jag var nöjd och hoppade på min metallhäst och tog mig hemåt.

Av Gisela, Patricia, Moa - 8 september 2009 10:15

massor med fält och vi får bara skritta och trava, hur tråkigt som helst, tycker både jag och hästen.

Skrittade på fältet utanför Frida. På väg tillbaka travade jag lite och det kändes riktigt bra förutom att hon blir helt galen och bara vill galoppera Tyst. Hon vet att ryttaren som sitter på brukar ge med sig efter ett tag, men tyvärr fick jag inte göra det den här gången. Men shit vad det kliar i hela kroppen efter att få ge järnet över hela stycket.

Av Gisela, Patricia, Moa - 7 september 2009 10:15

på Gustavslund. Vi provade att sadla henne direkt och Patricia skrittade runt på gården en stund innan. Sen skrittade hon ett tag på banan och förberede Seline på lite jobb.

De fick träna på att flytta undan innerbogen som gärna faller in. Det innebär, trampa ner i inner samtidigt som man trycker med låret och lite av underbenet. Ytterbenet ska höjas och hålla om yttersidan. Viktigt att tänka på att man inte förböjer halsen, vilket är väldigt lätt. Efter en stunds traggande så gick det riktigt bra. Patricia var nog lite trött i nacke och knän efter detta passet, men såg nöjd ut.

Vi gick en lite runda inne i nya stallet för där har inte Patricia varit sen de blev klara.

Hem till stallet och fixa det som ska fixas.

Det är så skönt när Patricia eller Moa är med för de vet alltid precis vad som ska göra och vad de ska ta tag i utan att man säger nåt. Rätt vad det är så är allt klart!! Så skönt!

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 september 2009 09:30

Cyklade upp till stallet och fixade marktjänsten. Hade tänkt rida ut, men tiden bara rann iväg och jag fick inte ihop det. Vi skulle på 5-års kalas på eftermiddagen och behövde hem och duscha innan och äta lite förstås.

Tänkte åka upp på kvällen och bara rida, men jag fick sån huvudvärk, så jag fick ställa in det.

Alltså blev det en go vilodag för Seline.

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 september 2009 09:30

Patricia körde moppe till stallet efter att ha sovit över hos Emma.

Hon fixade Seline medans jag körde marktjänsten.

Det blev en stund på banan, började med uppehåll, blev lite regn, så det såg rätt kul ut när båda gick och krökte på nackarna Skrattande.

Jag sa till Patricia att prova trava korta stunder för att se hur hon rörde sig. Och minsann om det inte såg riktigt bra ut nu. Men när hon skulle prova att galoppera så ville Seline absolut inte. Alltså har hon fortfarande för ont för det.

Slutade med Stretching ute på banan och sen i stallet. Patricia fick prova på för att lära sig.

Av Gisela, Patricia, Moa - 4 september 2009 23:15

Var uppe lite senare på kvällen. Och såååå vacker hon var idag. Hon har igen testat att gyttjebada. Skitigt över exakt hela kroppen. Så det blev en rejäl borstning och inget mer.

Det blåser storm så det går inte ens att gå ut på ridbanan och ens försöka sig på nåt.

Nu fick hon vila i 3 dagar tyvärr, men så är det när tiden och vädret inte vill som vi vill.

Igår tog Patricia hand om henne, eller rättare sagt mocka och satt mat..

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 september 2009 23:44

Idag hann jag inte köra upp till Seline utan Patricia och Anton stack upp och mockade och fixade med mat och vatten.

De skulle vidare till väla efteråt så de ville inte göra nåt med seline för de tyckte tiden stack ifrån dem.

Av Gisela, Patricia, Moa - 2 september 2009 23:43

Efter Moas ridning körde vi till stallet och fixade till Seline. Och när vi var där kom Johan som hade varit ute och fotat vid dammen. Jag lämnade av honom innan jag körde upp till stallet tidigare på kvällen.

Borstade av henne och fixade maten och mockningen. Sen var vi så trötta att vi inte orkade med mer. Hon såg nöjd ut när hon fick komma in i boxen och äta sitt hö.

Ovido - Quiz & Flashcards