Seline

Alla inlägg den 15 mars 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 mars 2009 20:50

Jag hade bett Frida att låta Seline stå inne tills vi kom, för Seline är väldigt duktig på att flyga ner i leran och rulla runt många varv innan hon är klar. Det är inte kul att börja dagen att storstäda henne, framförallt inte när man ska iväg och tävla.

Moa och Jag tog ut henne en runda på vägen för hon såg svullen ut i båda bakbenen, men det försvann nästa med en gång när vi gick på hårt underlag.

Moa ställde upp Seline och borstade henne fin, under tiden mockade jag.

Linn kom och hjälpte till att sätta mat och sen ställde de in Seline i Harrys gamla box under tiden jag mockade. Moa gick och hämtade lite ensilage och gav Seline lite och sen när Moa skulle slänga in det sista hon hade i handen så bet Seline på Moas handled. Så säger Moa "Hon bet mig" och efter några minuter så började det göra ont. Så kallt vatten och lite kylgel och kompress på och handen upp i vädret så det inte skulle börja svullna.

Vi lyckades, men det såg läskigt ut, blått, lila och rött, men som tur var inte något öppet sår. Blir nog ett fin blåmärke på henne lilla tunna arm. Stackars liten! Men hon är en tuff tjej, så hon var snart igång igen.

Körde hem om för jag hade tagit fel schaps med mig, lite svårt att använda Patricias smala =))

Ut på motorvägen och till HFRK!

Gick in och anmälde mig och sen satt vi och kollade på 90 klassen som var före mig, jag skulle hoppa 1 m. Såg Kicki hoppa en häst som hon inte ridit mycket innan, fick 2 stopp tyvärr, annars gick det bra.

Malin och jag gick banan tillsammans och det är alltid skönt att ha någon att gå den med. Linn gick med Seline under tiden och Moa var barnvakt till småkusinerna. Johan och Björn satt i högsta hugg med sina kameror.

Upp på hästen och rida fram, gick som vanligt så där att hoppa på framhoppningen. Men det är bra för då brukar det alltid gå så mycket bättre inne på banan. In på banan och känner att hon är laddad och klar, gick verkligen som tåget. När man känner att första hindret bara blir så rätt så känner man att resten kommer att flytta på och det gjorde det. Verkligen en kanonrunda!!! Här blev vi 10 av 17 startande, men ändå supernöjd.

Sen var det skritta av en kort runda och lämna över Seline till min "hästskötare" för dagen Linn! Och i den här klassen vann Malin på Mem, och Malin hade ställt in Mem i släpet så hon fick låna Seline att galoppera ärevarvet med. Seline ser så nöjd ut med rosett på sig...

Gick nya banan med Malin, den här gången skulle jag hoppa 0.90 cm special. En banan som är tekniskt som en 1.10 - 1.20 bana. Kombinationer och lite fler hinder.

De 2 st första hindrena gick så där, kom fel på det och när vi svängde mot hinder nr 2 så trodde hon att hon skulle på ett annat hinder, så hon drog lite mycket åt höger, men vi lyckades ändå hoppa av bra, sen flöt det på bra. När vi klarade grunden bara kände jag att nu öser vi på så blir det vad

det blir. Och vi gick nolla även här. Hon var verkligen jätteduktig. Skrittade ut och väntade på Linn som hade mina bilnycklar så att jag kunde slänga in hästen i släpet. Linn och Moa kom och vi tänkte ta oss till släpet och då ropar de upp vilka som blev placerade. De bara ropade upp namnen och de sa inte vem som kom var och mitt namn nämndes, vi bara tittade på varandra. Red in och ställde mig för jag visste ju inte vilken placering jag fick. Men hör och häpna, när jag väl står där så säger de att ett kom Gisela Hansson på Seline. Då fattade jag först att vi faktiskt var placerade på riktigt. Verkligen jätte kul! Det måste ju vara Malins förtjänst att Seline ville ha en rosett till, hi hi...

Absolut jättenöjd med henne. På förmiddagen hade vi tänkt sälja henne (inte på allvar, men jag blev så arg när hon bet Moa). När jag sa det till Moa så ville inte Moa att vi skulle sälja Seline för hon är ändå en bra häst.....

En lyckad dag alltså! Synd om Patricia som missade detta. Det var ju egentligen hon som skulle ha tävlat idag! Men nu fick jag lite blodad tand, så vi får väl se om jag delar med mig av hästen =)

Tack Linn och Moa som hjälpte mig idag.

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 mars 2009 10:22

Är hemma och laddar upp för klubbhoppningen i eftermiddag. Tyvärr har jag ont i huvudet, men det blir väl bättre när jag kommer ut.

Återkommer med rapport om hur vi fixade detta idag!! =)

Ovido - Quiz & Flashcards