Seline

Alla inlägg under januari 2010

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 januari 2010 20:15

Bestämde med Monica och Kicki att vi skulle skritta ut idag också.

- 8-10 grader, kändes som att det skulle vara jättekallt, men faktiskt så var det riktigt behagligt.

Klart, vi är så påpälsade så ingen kyla går igenom.


Vi började skritta uppför grusvägen efter järnvägen och sen hade vi tänkte rida ner om vallåkra, men det blev ottarpsrundan istället. Vädret var så bra så vi kände att vi ville fortsätta.

Efter en stund så försökte vi oss på en liten trav på grusvägen, men det var riktigt hårt och hästarna kändes lite stumma och trötta idag. Tänk att de kan bli lite sega av att bara skritta i några dagar.

Fast det är ju så att den rundan vi red idag är båda uppför och nerför en hel del. Tar på den långsamma musklerna.


När vi kom till Ottarp och skulle över järnvägen så fick vi hoppa av för det är träribbor mellan spåren och det blir verkligen svinhalt och vi vill ju inte att hästarna går omkull. Vore ju toppen om det skulle börja plinga för att bommarna skulle ner samtidigt, då hade vi helt klart gått omkull.

Ja och sen ska man ju upp igen... lycka till... när man är som en michellin så är det inte lätt att hoppa upp direkt från marken. Jag lyckades, men Kicki fick ta ett räcke och klättra upp på det.

När vi kom till Bälteberga så var det faktiskt travvänligt mellan träden, ligger mycket löv där så det gick väldigt bra. Då plötsligt så kom den saknade energin tillbaka till hästarna. Tur att träden har lite mellanrum så att man kan rida sick-sack mellan dem för att lugna ner dem lite. Helt galna!!

Sen travade vi den sista biten på ängen i lugnt tempo, alla förutom Seline som galopperade i stort sett på stället. När vi kom ut på asfaltsvägen igen var hon väldigt fin och hade vi haft en bana att rida på, så hade hon nog gjort vad som helst för att få galoppera.

Då var vi ute nästan i 2 timmar idag igen. Känns så skönt att vi kan rida om det så bara är i skritt.


Av Gisela, Patricia, Moa - 2 januari 2010 22:57

Kicki messade mig om att hon och Monica skulle rida ut och undrade om jag ville hänga med och klart att jag vill. Nu när man bara skrittar ut så är det trevligt med snackesällskap.

De var redan i stallet så de var klara med sina hästar när jag kom upp och lyxigt värre för de hade börjat borsta Seline.

Så jag behövde bara sadla och på med allt som hör till.


Sen skrittade vi ut till trekanten och trodde att vi skulle kunna rida där, men det var för ojämnt och halt så vi fortsatte på skolvägen och bort över på andra sidan vägen och red den rundan.

Vi travade/joggade lite försiktigt en bit för att känna av hur det kändes. Så där kändes det just då. Har ju hästar som gärna vill tävla och galoppera, men det går inte...


Vi skrittade länge och sen när nästa grusväg kom så joggade vi igen och då gick Seline riktigt trevligt. Fick in henne i en väldigt lugn och fin trav och även lång och låg. Hon är nog rätt sugen på att jobba nu kändes det som.


Såret hade läkt ihop fint på höger bakhov, men ett nytt litet på insidan av höger bakhov. Antagligen så är det alla knölar i hagen som ställer till det. Tycker inte om knöliga och kletiga hagar!!!!

Av Gisela, Patricia, Moa - 1 januari 2010 21:07

Från början var det meningen att vi skulle åka iväg och rida tillsammans med Malin och Nellie, men när det är -10 grader och grått och stenhårt i marken känns det inte som nåt man är jättesugen på.


När jag tog in Seline så såg jag att hon hade ett sår på höger bakhov. Antagligen så har hon fått sår av att gå på den knögliga marken i hagen.

Jag tvättade av det och satt på en kompress och wetrap som skulle sitta på medans vi red. Mest så att hon inte skulle trampa på en sten och den skulle

trycka på såret.


Det blev skrittrunda tillsammans med Kicki istället. Vi skrittade mot Ottarp och vallåkra gård. Den rundan tog 1 timme och 45 minuter.

Det var lite kallt om fötterna, men annars så frös vi inte mycket.


När vi kom till stallet och jag sadlade av så var Seline svett på vänster sida ca 3 dm långt under sadeln. Märkligt att det bara var på ena sidan?!


Det blev in i boxen och äta lunch idag istället. Var mörkt innan vi kom tillbaka till stallet.


Idag hade råttan/råttorna sopat rent utanför sitt hål i Selines box. Jag la upp halm ända upp med vägen igår, men idag så var det rent ca 2 dm utanför hålet.

Tur att Frida fått ut råttlådor så att vi förhoppningsvis får bort dem från stallet.


Som tur är så har jag inte sett några råttor än och jag vill inte göra det heller.


Ovido - Quiz & Flashcards