Seline

Alla inlägg under juli 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 17 juli 2009 14:06

Flyttade över alla hästarna till den andra hagen.

Sen kom Malin och Nellie och vi till stallet med Seline och Odessa.

Körde till Sibirien för att simma med våra hästar. Jag och Malin började rida ut i vattnet och fick simmat lite. Vi red in och tog av oss så att vi bara red i bikini. Ut och simma lite till, det är sååå häftigt när hästarna simmar. Som de tar i och fort går det.

Sen in och byta pilot, till modell mindre =).

Moa och Nellie red ut och simmade med dem en stund, jag hade Seline i lina i fall att hon skulle få ett ryck och vilja springa iväg. Seline blev mest rädd för mig... tänk själv att möta ett huvud guppande i vattnet =)))

Hon tyckte jag var hel läskig... så jag fick prata väldigt lugnt med henne för att hon inte skulle sticka iväg med Moa.

Vi red inte så länge för Seline var inte riktigt på hugget idag, verkade väldigt trött och seg.

Nellie red lite längre med Odessa för hon var minsann på hugget.

Tillbaka och lämnade hästarna vid 23-tiden... ja ja det är bara sommar en kort period på året och det gäller ju att utnyttja varje minut.

Av Gisela, Patricia, Moa - 16 juli 2009 10:30

Åkte upp om stallet på kvällen för att se hur hennes sår såg ut. Det såg bra ut, hade inte varat eller nåt.

Det är riktigt trevligt nu när man kommer upp till hagen, för till och med Seline möter upp. Förvisso lite avvaktande för man vet ju inte vad som döljer sig i handen =)) kan ju vara solkräm eller kanske i bästa fall en morot.

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 juli 2009 10:19

Johan körde upp mig till stallet där jag hämtade sadel och andra nödvändiga saker. Till hagen och lasta av allt itll hästen och cykeln.

Fixade i ordning hästarna och red ut tillsammans med Kicki. Vi red bort till granarna och trimmade lite. Gick faktiskt riktigt bra till slut. Vi måste ju tampas ett tag först, men när hon förstod att jag inte gav upp så blev hon hur fin som helst. Mjuk i mun och följsam, trevligt!! Kunde till och med trava på skapligt rakt spår utan att hon slog med huvudet. Vilket är hennes favorit så fort hon går på bete. Förstår inte varför hon börjar med sånt så fort hon går på bete.?!? Hon kan göra så om vi ska galoppera tillsammans med någon annan när vi står på stall, men nu gör hon det hela tiden, när vi ska trava eller galoppera. Så trist, men men... det går väl över till vi är inne på stall igen.

Vi red upp till stallet och jag spolade av henne med slangen och det var nog väldigt skönt såg det ut som.

Och naturligtvis så skulle hon rulla sig direkt. Så jag fick ta henne till ridbanan där hon kunde rulla runt. Hon orkade lägga sig först och sen reste hon sig och sen la sig igen och rullade lite grann. Sen reste hon sig och bara suckade, helt slut!! =))

Sen skulle hon vara sällskap inne i stallet medans Magina blev skodd och det var jobbigt. Hon bara gick runt runt runt hela tiden. Fick ge henne lite att äta så hon varvade ner lite och så länge det fanns mat var det ok, sen började hon igen.

När de var klara fixade vi till hästarnas sår. Selines sårskropa över sparksåret gick upp när vi red så det fick bli blå svamp för att fixa det och Olof tvättade Maginas sparksår.

Jag cyklade med Seline ner till hagen och Olof gick med Magina ner.

Av Gisela, Patricia, Moa - 14 juli 2009 23:10

Körde upp och kollade över hästarna och fyllde på vatten.

Jag och Moa gick och kliade och kände över hästarna. Alla såg ut att må bra. Lånade lite flugspray av Olof och sprayade runt Selines knäsår. Flugorna sitter och tuggar på såret. ÄCKLIGT!!!

Allmänt lugnt och fint i hagen.


Av Gisela, Patricia, Moa - 13 juli 2009 23:03

och jag och Moa cyklade med henne. Kanonväder så det var bra.

Lisette sjuk idag så därför fick Linn rida  idag.

Linn travade och galopperade på trädan runt Bälteberga och Seline var väldigt lugn och fin. Så är hon aldrig när jag galopperar där. Hon vill verkligen bara ösa på allt vad som går. Men med Linn är hon hur lugn och fin som helst. Orättvist!!! =)

Svullnaden på knät nästan obefintlig. Smörjde in näsa och sprayade på med flugmedel.

När vi släppte ut idag så var det hur lugnt som helst. Magina brydde sig inte om henne överhuvudtaget. Kändes väldigt bra.


Av Gisela, Patricia, Moa - 12 juli 2009 22:58

Träning för Lisette imorgon så jag var ju tvungen att provrida för att se om hon kunde röra sig som hon skulle och att knät inte gjorde ont.

Skrittade runt rosa gården, hem till Frida och sadlade av. Gick ner med henne till betet och gav henne lite mat.

Släppte ut henne och Magina attackerade henne direkt. Så det blev rätt så stressat i hagen ett tag. Sen gick Odessa till Seline och skyddade henne. Magina stod bara psykade Seline så Seline visste inte var hon skulle ta vägen. Tur att hon har Odessa som skyddar henne!

Inga problem att rida henne idag, pigg och glad. Det var skönt, då är det bara att köra på igen.

Av Gisela, Patricia, Moa - 11 juli 2009 22:54

Var uppe och kollade över hästarna. Var lugnt och sansat i hagen. Till och med Seline stod med i gruppen.

Svullnaden är nästan helt borta nu och såret ser bra ut.

Blev en kvällsrunda för mig, Mia hade varit där tidigare på dagen och det var lugnt även då.

Seline till och med lyfte på ena bakbenet när Odessa blev lite för närgången. Så brukar Seline aldrig göra så det kanske kan blir bättre.

Av Gisela, Patricia, Moa - 10 juli 2009 22:03

Vi träffades uppe i hagen, alla utom Marie som inte kunde. Moa följde med och tog Seline, medans jag tog Vilja.

Så gick vi ner till den andra betet närmare bälteberga och lämnade hästarna. Det har knappt regnat på hela sommaren uppe i hagen, men naturligtvis precis när vi ska gå då kommer det hur mycket som helst och det regnade hela tiden vi gick och i början av att vi släppte dem i hagen. Sen blev det uppehåll igen. vi behöver regnet för gräset skull, men det behöver inte komma precis när man ska gå =/

De sprang i alla fall som galningar i hagen igen, precis som att det var första släppet för i år... helt galna är de =))

De lugnade ner sig efter en stund och började äta.

När de sprang så sprang vilja och dingade sig runt Seline, men nu blev äntligen Seline arg och sparkade bakut, men inte för att träffa utan för att markera. Det var bra för det var minsann på tiden.

Hennes knä var nästan helt bra idag. Lite svullet, men betydligt mycket bättre faktiskt. Och hon sprang som en galning i hagen så hon har nog inte så jätte ont längre. Det var väldigt skönt att se.

Tror att hon får vila hela helgen sen så börjar jag nog skritta igång henne igen. Får känna av läget lite och se hur det blir.

Ovido - Quiz & Flashcards