Seline

Alla inlägg under juli 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 9 juli 2009 22:33

Jag och Johan körde upp och gav Seline mat, smörjde näsan och kylde ner svullnaden. Svullnaden har flyttat sig så den sitter mer rakt över knät och inte på insidan av knät. Så den flyttar sig i alla fall och det är bra.

Imorgon flyttar vi äntligen hästarna. Hoppas att där är mer gräs. Min häst behöver det kan man säga.

Av Gisela, Patricia, Moa - 8 juli 2009 08:28

Gick ut och hämtade Seline i hagen för att fixa till hennes skada. Hon är väldigt avvaktande när man kommer och ska ta henne. Hon vill INTE bli inkletad med massa solkrämer på näsan. Men hon måste för hon får massa blåsor och sår på den rosa näsan när solen tittar fram.

Ut och gav en mat, (1 havre, mineraler, olja, kalk och foderjäst). Hon börjar ju tyvärr tappa i vikt igen, inte bra alls! Jag som tyckte hon började bli tjock och fin, men nä då.

Hon är fortfarande varm på insidan av knät, svullen över knäskålen och på insidan av knät. Smörjde in med kyla runt såret som faktiskt läkt ihop fint. Bara det nu inte samlas massa var i såret. Får hålla koll på det nu eftersom det är rötmånad.

Svullnaden kändes lite mjukare över knät, men långt ifrån bra. Får ge det någon dag till och hoppas på att det läker av sig själv.

Fick smörjt in näsan och borstat av henne lite snabbt. Skulle vidare så jag hade inte så mycket tid på mig. Ville mest sköta om skadan och se att hon stod upp.

Av Gisela, Patricia, Moa - 7 juli 2009 23:42

När jag kom upp till hagen cyklandes så stod Seline vid staketet med årets mest svullna ben...!!!!! hela insidan av knät är uppsvullet och lite varmt på insidan av benet.

Gick in och skulle ta henne. Då tror hon som vanligt att jag ska smörja henne så hon kryper ur grimman igen, samma som häromdagen.

Men idag kunde hon inte springa ifrån mig för hon har för ont för att springa. Tog ut henne från hagen och knät är rejält svullet. Gick bort till stallet och spolade av och tvättade det igen. Tvättade även såret på låret där hon fick sparken igår. Hon ömmar, men är inte direkt svullen, lite kanske men inte mycket.

Men hon har ont i sitt knä för hon tycker inte om att jag tvättar för mycket eller spolar för mycket. Då försöker hon gå ifrån, men är ändå jätteduktig. Både igår och idag har hon fått en skopa havre och mineraler. Hon har börjat tappa i vikt och jag tror det beror på stressen i hagen.

Nu ska vi flytta dem på fredag och jag hoppas hoppas hoppas att hon ska må bättre där. Eller att någon vill vara snäll och han sin häst tillsammans med min. Så att de inte behöver gå hela gruppen.

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 juli 2009 23:36

Jag och Monica hade tänkt rida ut en kort runda, men när jag ställer upp Seline och ska börja borsta ser jag att hon har ett sår på insidan av höger knä, en typisk spark. Svullet på höjden ca 6-7 cm och bredden ca 3 cm. Själva såret är ca 3-4 cm långt. Tog henne med till stallet och spolade det med kallt vatten och tvättade det.

När vi släppt ut hästarna och även idag Seline en stund innan Tensan och det gick bra. Jag står och fyller på vatten och när jag ska gå därifrån ser jag att Seline står på med travaren. Seline vänder sig om och ska gå iväg, då skickar det andra stoet iväg sitt bakbenen med en sån kraft så Seline nästan knäar till. Och så blir hon jättehalt. Jag går ut för att se var hon blev träffad och nu hade hon ont. Träffen som såg ut att träffa på skenbenet träffade som tur var på låret. Pälsen åkte av, det började inte blöda, men hon ömmade väldigt när jag tog försiktigt med handen där.

Inte mycket mer att göra, får avvakta och se hur det utvecklas.

Varför detta stoet skulle sparka finns ingen förklaring till, för det hände inget som gjorde att hon behövde sparka, långt ifrån.

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 juli 2009 23:12

Jag och Monica träffades i hagen och bestämde oss för att köra bort och kolla det andra betet. Det såg lite bättre ut en det vi har nu. Väldigt trevliga människor som har stället. Man kände sig väldigt välkommen dit!

Sen red vi ut rundan på grusvägen, gräsvägarna och rosa gården. Seline är verkligen på hugget.

Idag släppte jag ut Seline innan Tensan och det var faktiskt riktigt lugnt i hagen. Skönt!!

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 juli 2009 23:01

Jag och Moa körde upp till hagen för att smörja näsan på Seline. Vi går ut i hagen och jag har precis får grimman över mulen när Seline slår upp huvudet och springer iväg. Jag och Moa jagade henne nog i 20-30 runt i hagen. Till slut så kunde Moa gå fram och klappa henne i panna och skickade sen iväg henne igen. och Så fick vi jaga en stund igen. Till slut var hon så trött och totalt genomsvett.

Vi tog ut henne i slusshagen och klappade om henne och smörjde försiktigt. Vet ju att hon sticker pga att vi ska smörja henne, hon verkligen avskyr detta.

Sen tog bort henne till vattnet och svampade av henne. Hon var så svett att man skulle kunna tro att man stått med slangen och bara spolat på henne. Det verkligen rann av henne. Släppte sen ut henne till de andra och fröken sur attackerade direkt. Sen sprang hon och jagade Seline i 20 minuter så Seline blev lika svett igen. Hon lyckades få några småbett på bakdelen. Jag kan verkligen inte förstå den andra hästens beteende för det finns ingen anledning att jaga iväg Seline när hon står 40 - 50 m från flocken. Men hon gör såna utfall mot Seline hela tiden utan anledning.

Av Gisela, Patricia, Moa - 2 juli 2009 23:30

Cyklade upp till hagen och hämtade Seline. Gick bort till stallet och fixade henne där. Red en stund på banan med dressyrsadel. Hon är väldigt framtung och trampar absolut inte under sig en gång. Så det fick vi jobba på. Gick så där, några steg kanon och några verkligen katastrof. Dock skapligt nöjd när vi slutade. Red ju förvisso inte mer än kanske 20 minuter och vad hinner man då.

Jag var så sen och skulle ju cykla hem innan mörkret så därför hann jag inte rida så mycket som jag tänkte.

Gick bort med henne till hagen igen, men hon ville nog hellre bli kvar i stallet för hon hade ingen brådska därifrån precis.

När vi kom till hagen vände hon vid grinden och bara tittade på mig, precis som att jag vill inte vara här. Sen kommer fröken sur och jagar iväg henne som vanligt. Fast som tur var så varade det inte så länge som det brukar idag. Det känns inte riktigt kul att lämna henne när hon måste passa ryggen hela tiden.

Hon har ju Odessa som gärna går sidan om henne, men hon kan ju inte gå och skydda hela tiden heller. Ja ja vi får se hur det utvecklas. Vi ska väl snart byta hage och förhoppningsvis så blir det bättre. De kommer till ny miljö och annat gräs som jag hoppas är bättre än det vi har nu. Ser ut som hö som växer i hagen just nu. Skulle behöva klippas ner ordenligt så att det har en chans att växa till sig från botten.

Så  har de gjort på det andra stället vi ska till så vi får se hur det blir där.

Av Gisela, Patricia, Moa - 1 juli 2009 23:25

Jag cyklade upp till stallet för att byta skor och då var Monica där så jag snålade skjuts av henne till hagen. Fixade hästarna och red ut mot Bälteberga. Galopperade hela grässträckan förbi Bälteberga gård och mot Kingelstad. Travade en stund på grusvägen för det blir så otroligt mycket spring i Seline så fort hon har fått galoppera som de flesta redan vet.

När vi kom till granarna kan man ju bara inte låta bli att ta en galopptur där också. Fast idag var vi seriösa. Seline ville dra järnet, men icke sa nicke, det fick bli samlad galopp och det gick skapligt. Jag får i alla fall träna säte, mage och armar på sådan ridning =)

Och efter det blev hon ännu mer taggad så en galopp till blev de på trekantsfältet. Sen var hästarna dyblöta, men hann i stort sett torka helt innan vi var i hagen med dem igen.

Seline har fått några sår på mulen pga av solen, och jag smörjer och smörjer, men ändå så kommer det. Ja ja det är bara att försöka underhålla det så gott det går.

Även idag blev hon bortjagade när vi släppte ut dem efter vår uteritt. Var inte så aggresivt, men hon är utstött.

Ovido - Quiz & Flashcards