Seline

Alla inlägg den 14 maj 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 14 maj 2009 22:36

Det är kul att ta in en häst som ska ridas av någon annan och hästen ser ut på det här sättet..


 


Jag frågade Frida om hon kunde tänka sig att hjälpa oss att börja hoppa Seline igen. Hon ställde upp utan tvekan, hon är verkligen jättesnäll. För annars vet jag inte riktigt när jag hade vågat börja hoppa igen.

Och det gick hur bra som helst. Seline såg inte tveksam ut någon gång.

Hon var mycket lyhörd på allt Frida bad henne om. Hon var laddad och tyckte att det var kul att få hoppa igen. Det riktigt lyste om Selines ögon. Det var väldigt skönt för oss att se att det inte hade satt sig något spöke i hjärnan på henne. Frida tyckte att hon kanske ställde lite för höga krav på Seline, men hellre det så att Seline inte hinner fundera på om hon ska hoppa eller inte. Men Frida är så lugn och väldigt snäll mot hästen, för när Frida känner att det inte bli helt rätt så börjar hon om från början och stressar inte Seline mot något hinder, utan väntar in henne. Frida kände väl mest att hon kanske höll lite högt tryck mellan hindrena för att hon inte skulle stanna, men till slut så lät hon Seline gå av sig själv för det behövdes ingen hjälp där.

Patricia och Anton kom också upp och tittade. Mycket för att Patricia skulle få se att Seline faktiskt inte tagit illa vid sig och att hon inte var skadad. Såg de små skrubbsåren som hon fick, det är alltid bättre att ha fått sett det själv.

Hoppningen gick väldigt bra, man skulle inte tro att hon gått omkull för snart 2 veckor sen. Så nu vågar kanske till och med jag att hoppa igen. Vi ska hoppträna för Frida nästa vecka så får vi se hur jag känner det då.

Framridningen - häst lyssnar till 100% på ryttare

Efter en del uppvärmning på galoppbommar och småhinder så höjde vi lite

Positiv ryttare = positiv häst

Jag är jättetacksam att Frida tog sig tid att hjälpa oss med detta.

Tror att Frida tyckte att Seline var rätt kul att rida. Seline är ju en väldigt rolig häst att rida när hon är som hon var idag. Pigg, positiv och lyhörd. Vissa dagar varken hör eller ser hon, men såna här dagar då är hon värd massor.n

Så nu känner vi oss säkra igen. TACK!

Ovido - Quiz & Flashcards