Seline

Alla inlägg den 25 maj 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 25 maj 2009 22:55

Cyklade upp till stallet och kände att jag måste nog rida igenom henne på banan lite. Var länge sen jag gjorde det...Både hon och jag var i stort behov.

Både Kicki och Karin kände detsamma, att behöva rida igenom hästarna och inte bara rida ut och ha kul.

Så idag blev det dressyrsadel och vanligt bett på. Jobbade med att rygga, flytta undan åt höger och sen vänster så att hon trampade under med bakdelen ordentligt. Travade i slowmotion ett tag för att se vad som skulle hända. Men hon bara gick kvar där utan att öka eller minska som hon annars är expert på.

Hon var ju väldigt snabbt med på noterna så jag behövde bara rygga några gånger, sen räckte det med vikthjälperna och hon flyttade med egen kraft undan sin jobbiga vänsterboge... Sökte sig jättefint ner på yttertygeln och lyssnade så fort jag tog lite i innertygeln för en flytt åt sidan och det kvittade om jag begärde de från inner eller yttersida.

Travade runt och hon tuggade och sög så bra på betet. Man blir helt salig när hon går så bra. Jag travade runt med absolut ingenting i handen och kunde ställa henne utan problem i båda varven utan att hon ramlade inåt, vilket annars brukar vara hennes grej, framförallt i vänster varvet.

Sen tog vi lite galopp på volterna och även där skötte hon sig kanon, inget trams utan även här flyttade hon sig med hjälp av inner och yttertygeln. Jag blev riktigt imponerad av min häst idag, det var faktiskt ett tag sen hon gick så här bra.

När galoppen var klar så travade jag något varv på volten för att sen länge henne lite på långsidorna och även här gick hon kvar utan att vräka sig iväg.

En väldigt lycklig ryttare hoppade av hästen idag =))

Imorgon ska hon till tandläkare, hoppas att hon är fin i munnen och inte har fått för många hakar...

Ovido - Quiz & Flashcards