Seline

Alla inlägg under mars 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 22 mars 2009 22:16

När vi kom upp till stallet idag så var ordningen lika konstig bland hästarna som igår + att grinden till Viljas hage inte var stängd mer än upptill.

Vi tog in Seline och fixade till henne för träningstävlingen.Körde hem och lastade av och gick sen tillsammans upp till Månsgård. Patricia red fram liten stund i ridhuset, red sen ut för att lära sig banan som hon skulle hoppa. In i ridhuset och rida en liten stund till och sen hoppa fram några språng. Seline såg lite seg ut, men väldigt fin och koncentrerad ut ändå.

De hoppade 1 m först och det gick bra på vissa hinder, men hon lägger in ett galoppsprång extra framför vissa hinder vilket gör att hon hoppar rätt upp och ner. Obehagligt att sitta på då.

De skrittade runt lite innan de skulle in på 1.10 m för de hade bara 2 hästar mellan sig. Hoppad bättre på 1.10, bjöd lite bättre + att Patricia fick lite bättre fart på henne. Men det syns att hon inte är riktigt sig lik. Är nog trött efter vad nu som har hänt igår + att jag och Monica red ut långt och det gick rätt fort på slutet på vägen hem igår eftersom det började mörkna och vi hade inte reflexer på benen. Hade bara väst och ländtäcke med reflex.

När vi kom hem från tävlingen så fick hon lite extra mat, eftersom hon tappar i vikt igen nu. Har ökat hennes hö till 11 kg istället för 9 kg. Så det kommer hon att få tills jag ser att hon är i vikt igen.

Bilder på Patricia och Seline

Bild på en frusen och trött Moa

Av Gisela, Patricia, Moa - 21 mars 2009 22:07

När jag kom till stallet idag så var inget som det skulle kändes det som. Först upptäckte Monica att en häst gick i fel hage, grinden in till stora hagen var bara stängd på den översta tråden. Jag gick in och skulle hämta Seline, och kröp under staketen till den hagen där hon stod. Då kom en häst fram till mig och verkade stressad och jag fick spänna om hennes täcke lite för det hade släppt i fästena.

Hämtade Seline och skulle gå via grindhålen och då var den hagen de stod i stängd!! Fattade ingenting... När jag tog ut henne, gick över ridbanan, så såg jag att hon såg svettig ut på halsen, eller rättare sagt, torkad svett på halsen. Och då börjar man ju fundera på om det har regnat. För hon kan ju knappast ha svettats eftersom jag lagt på tunnare täcke eftersom det skulle bli 10 grader varmt och soligt, vilket inte inträffade. När jag tog av henne täcket så var hon totalt genomsvett från öra till svans, eller torkad svett för hon hade torkat och var helt vågig i hela pälsen. Hon måste ha sprungit som en galning i hagen. Hon verkade lite tagen. När jag skulle spola hennes ben så såg Monica att hon hade ett sår på insidan av vänsterlåret. All päls var av, men som tur var blödde det inte.

Jag och Monica red ut och då verkade hon först väldigt trött och hängig, men när vi väl ökat till roligare gångarter så piggnade hon till igen. Vi red sura gubben backen, Fjärestad kyrka, bäcken och grusvägen och tillbaka via kyrkan. Tog drygt 2 timmar, men då var hon pigg som bara den.

Vi kan fortfarande inte förstå vad som hänt. Vi frågade de tjejerna som kom till stallet om de visste vad som hänt, men ingen hade hört något.

Så vi får väl höra med de andra i veckan vad som hänt.

Av Gisela, Patricia, Moa - 20 mars 2009 23:23

Moa ville ta med 2 av sina kompisar till stallet, så att de skulle få se vad hon gör på sin fritid.

Så så blev det, de fixade maten, spolade benen på Seline och borstade av henne. Jag sadlade och Moa tränsade henne.

På med gummiband och longerlina med delta. Moa fick leda runt kompisarna eftersom de inte ridit speciellt mycket tidigare.Seline var så snäll och lugn.

Johan kom och hämtade dem och då tog jag över hästen. På med reflexer och skrittade ut en runda ner till trekanten. Tog en lätt galopp runt fältet och skrittade hem igen. Hon var väldigt pigg på vägen hem.

Jag tycker att det ser ut som att Seline har tappat lite i vikt igen, om inte annat så syns det på sadelgjorden. Kan dra ett hål extra redan i stallet. INTE BRA!!! Jag som trodde att vi skulle klara vikten den här vintern/våren. Så nu får jag nog öka höet igen. Och kanske börja med musli igen.

Jag hade kvällen eftersom Frida är bortrest några dagar.

Lite bilder på tjejligan

Av Gisela, Patricia, Moa - 19 mars 2009 21:37

Fint väder och lite svårt att låta bli att rida, men jag tycker att hon har gått så mycket nu den sista veckan så hon är värd vila.

Fotade Monica och Jessica när de red, gick så där, skumt ljus.

Borsta av Seline lite snabbt, lät henne stå utan täcke ett tag, behöver få lufta pälsen, går ju i tjocka täcken hela dagarna och nu när det börjar bli varmt så det blir nog lite kliigt i pälsen.

Efter det blev det en stund på loften för att få ner så mycket halm som möjligt. Olof kom upp och hjälpte mig under tiden Mia fixade Magina.

Täcke på och hem.

Monica och Tensan

Av Gisela, Patricia, Moa - 18 mars 2009 21:29

Patricia moppade upp till stallet och gjorde iordning Seline. Frida kom ut och hjälpte Patricia med hoppningen. De tränade på bågar med sockerbitshinder och en linje på långsidan med högt kryss och grind.

Jag och Moa kom upp och hann och se kanske 10 minuter av träningen och det såg bra ut. Seline såg lite piggare ut, men blir väldigt snabbt lat, då blir Patricia irriterad och trycker till henne och då far hon iväg igen. Märkligt att man hela tiden måste gå på henne för att hon ska hjälpa till att arbeta lite.

Jag och Moa fixade med det som Patricia inte hade hunnit med, bl a mocka och sätta färdigt maten. Så var plötsligt klockan hur mycket som helst och vi fick bråttom till Viarp eftersom Moa skulle rida där.


Av Gisela, Patricia, Moa - 17 mars 2009 22:11

Vi hade bestämt att Patricia skulle rida Seline lite mer nu den här veckan eftersom hon ska tävla på söndag på Månsgård - eller Pay and ride är det förstås, så det är ju mer som en träningstävling. Vi måste börja någonstans för att se att Seline är med som hon ska.

Under tiden jag mockade och satt man så började Patricia rida på banan och när jag kom ut tog hon lite galoppbommar på böjt spår som vi sen la upp på sockerbitar. Gick riktigt bra, såg ut som att Seline tyckte det var kul idag också. Sen avslutade Patricia att hoppa några språng på ett hinder som stod på banan, ca 90-100 cm. Då var hon seg igen, precis som hon var när jag tränade för Frida i lördags. Vi tog fram ett spö som Patricia hade i handen ena långsidan och sen släppte hon det utan att ha använt det och det blev bra fart på Seline. Inte fullt ut som vi ville, men mycket bättre. Hon blir sååå lat så fort hon ska galoppera fort och svänga samtidigt, för det innebär ju att hon måste trampa under sig för att kunna skjuta fart fram och det är ju jobbigt ; )

Avslutade med att trava henne på lång tygel och det såg riktigt trevligt ut.

Det tråkiga är att Patricia får så ont i sin axel när hon rider, hon är så spänd och kan inte slappna av i den axeln. Skönt att vi ska till sjukgymnasten på fredag med henne. Hoppas att de kan hjälpa henne!!

Av Gisela, Patricia, Moa - 16 mars 2009 20:55

Kom upp till stallet tidigare än vanligt och när jag kom upp så hade Monica redan kommit och skulle ut och rida. Vi ville hänga med så det var full fart ut och hämta Seline i lerhagen...på med kläderna och iväg.

Vi red upp för backen till sura gubben och bort mot Borgen och tog lilla rundan vid fårhagen och tillbaka igen. Seline var väldigt känslig och pigg som bara den även idag, skrittade på som bara den och efter galoppen så gick det undan, känns nästan inte som att hon hinner sätta ner fötterna innan nästa steg =)

Så det blev en liten galopp till och efter det så tävlade Tensan och Seline i Monté!! Värsta traven, är nog inget vidare att se på, det är i alla fall hemskt att sitta på när hon travar på det sättet.

Fortfarande lite svullen på vänster bakben.

Seline på betet i somras, efter ha sprungit som en galning av glädje, helt slut!

Av Gisela, Patricia, Moa - 15 mars 2009 20:50

Jag hade bett Frida att låta Seline stå inne tills vi kom, för Seline är väldigt duktig på att flyga ner i leran och rulla runt många varv innan hon är klar. Det är inte kul att börja dagen att storstäda henne, framförallt inte när man ska iväg och tävla.

Moa och Jag tog ut henne en runda på vägen för hon såg svullen ut i båda bakbenen, men det försvann nästa med en gång när vi gick på hårt underlag.

Moa ställde upp Seline och borstade henne fin, under tiden mockade jag.

Linn kom och hjälpte till att sätta mat och sen ställde de in Seline i Harrys gamla box under tiden jag mockade. Moa gick och hämtade lite ensilage och gav Seline lite och sen när Moa skulle slänga in det sista hon hade i handen så bet Seline på Moas handled. Så säger Moa "Hon bet mig" och efter några minuter så började det göra ont. Så kallt vatten och lite kylgel och kompress på och handen upp i vädret så det inte skulle börja svullna.

Vi lyckades, men det såg läskigt ut, blått, lila och rött, men som tur var inte något öppet sår. Blir nog ett fin blåmärke på henne lilla tunna arm. Stackars liten! Men hon är en tuff tjej, så hon var snart igång igen.

Körde hem om för jag hade tagit fel schaps med mig, lite svårt att använda Patricias smala =))

Ut på motorvägen och till HFRK!

Gick in och anmälde mig och sen satt vi och kollade på 90 klassen som var före mig, jag skulle hoppa 1 m. Såg Kicki hoppa en häst som hon inte ridit mycket innan, fick 2 stopp tyvärr, annars gick det bra.

Malin och jag gick banan tillsammans och det är alltid skönt att ha någon att gå den med. Linn gick med Seline under tiden och Moa var barnvakt till småkusinerna. Johan och Björn satt i högsta hugg med sina kameror.

Upp på hästen och rida fram, gick som vanligt så där att hoppa på framhoppningen. Men det är bra för då brukar det alltid gå så mycket bättre inne på banan. In på banan och känner att hon är laddad och klar, gick verkligen som tåget. När man känner att första hindret bara blir så rätt så känner man att resten kommer att flytta på och det gjorde det. Verkligen en kanonrunda!!! Här blev vi 10 av 17 startande, men ändå supernöjd.

Sen var det skritta av en kort runda och lämna över Seline till min "hästskötare" för dagen Linn! Och i den här klassen vann Malin på Mem, och Malin hade ställt in Mem i släpet så hon fick låna Seline att galoppera ärevarvet med. Seline ser så nöjd ut med rosett på sig...

Gick nya banan med Malin, den här gången skulle jag hoppa 0.90 cm special. En banan som är tekniskt som en 1.10 - 1.20 bana. Kombinationer och lite fler hinder.

De 2 st första hindrena gick så där, kom fel på det och när vi svängde mot hinder nr 2 så trodde hon att hon skulle på ett annat hinder, så hon drog lite mycket åt höger, men vi lyckades ändå hoppa av bra, sen flöt det på bra. När vi klarade grunden bara kände jag att nu öser vi på så blir det vad

det blir. Och vi gick nolla även här. Hon var verkligen jätteduktig. Skrittade ut och väntade på Linn som hade mina bilnycklar så att jag kunde slänga in hästen i släpet. Linn och Moa kom och vi tänkte ta oss till släpet och då ropar de upp vilka som blev placerade. De bara ropade upp namnen och de sa inte vem som kom var och mitt namn nämndes, vi bara tittade på varandra. Red in och ställde mig för jag visste ju inte vilken placering jag fick. Men hör och häpna, när jag väl står där så säger de att ett kom Gisela Hansson på Seline. Då fattade jag först att vi faktiskt var placerade på riktigt. Verkligen jätte kul! Det måste ju vara Malins förtjänst att Seline ville ha en rosett till, hi hi...

Absolut jättenöjd med henne. På förmiddagen hade vi tänkt sälja henne (inte på allvar, men jag blev så arg när hon bet Moa). När jag sa det till Moa så ville inte Moa att vi skulle sälja Seline för hon är ändå en bra häst.....

En lyckad dag alltså! Synd om Patricia som missade detta. Det var ju egentligen hon som skulle ha tävlat idag! Men nu fick jag lite blodad tand, så vi får väl se om jag delar med mig av hästen =)

Tack Linn och Moa som hjälpte mig idag.

Ovido - Quiz & Flashcards