Seline

Alla inlägg under mars 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 7 mars 2009 23:42

Linn med familj kom på besök när jag var på väg till stallet. Hon fick låna lite kläder av mig och Patricia. När vi kom till stallet gick Linn ut och hämtade Seline som travade mot henne, (gör hon aldrig till mig, hon vet väl att jag kommer att ställa krav =) )

Under tiden jag körde markarbetet så fixade Linn till Seline. Sen tog vi vägen ner till Vallåkra, Linn red och jag gick. Tog rundan runt dammen och sen backen vid sura gubben. Verkar som att syrran blev lite trött i sina ben =). När vi kom till stallet så visade jag Linn lite nya övningar på banan. Verkar som att hon fick lite AHA-upplevelse, hur lätt vissa saker kan vara.

Svullnaden var ännu bättre nu, men efter ridturen så blev hon lite varm runt hoven. När jag satt och kände efter så känner jag att det har kommit lite MUGG, precis som jag befarade tidigare i veckan. Så det var fram med salva och smörja upp innan det blir för mycket av det. Då har väl värmen och svullnaden berott på detta ändå.

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 mars 2009 23:11

Inte så svullet idag.... äntligen!! Lite svullet precis ovanför kotan, men inte varm. Det var sååå skönt att se.

Var ljust när jag kom upp til stallet, så jag fick för mig att jag skulle ha lite galoppbommar, och ett litet sockerbitshinder. Gjorde iordning henne och släppte henne på banan under tiden jag skulle plocka fram bommarna. Hon började skritta fram o stannade en stund o sen travade hon runt en stund o sen var det full galopp runt, runt, runt och hon såg så lycklig ut. Men stanna, nä... hon fick ju äntligen springa som hon ville. Så jag satt mig ner och väntade ut henne för hon ville absolut inte bli fången!! I vanliga fall så kommer hon fram till mig så fort jag går emot henne, men inte idag. Hon var helt i sin "galoppvärld" =). Sen smög hon runt mig precis som att hon ville att jag skulle jaga igång henne igen. Efter en stund reste jag mig och skulle ut och rätta till hindret, då kom hon i full trav och tvärnitade 2 m ifrån mig, sänkte huvudet och precis som att hon sa "var så god, nu är jag klar". Hon var ju uppvärmd och klar så det var ju bara att börja arbeta direkt, smidigt!! =) Det blev lite galopp över bommarna i båda varven och det gick hur bra som helst. Efter lite skrittvila, så blev det små skutt över det lilla hindret, och även här var hon lugn och fin, men LADDAD!!! Sen blandade jag bommar med hindret och det gick jättebra. Det som var jobbigt idag var att hon var så väldigt stark efter lillhindret och att ens försöka få stopp på henne fanns inte. Red ju på vanligt 3-delat mot att jag brukar använda pessoa när jag hoppar. Men till slut fick jag henne mjuk och fin efter ett par galoppöppnor och volter. Tog 2 språng till över hindret och nu kunde jag plötsligt svänga henne =) och bromsa. Jippi!!! Känns faktiskt som att vi nog kan börja hoppa lite igen, för detta tyckte hon var kanonkul! Då kanske det kan bli klubbhopp nästa helg ändå?!!?

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 mars 2009 21:26

kom upp rätt så sent till stallet eftersom jag jobbade lite länge.

Monica satt redan och red på banan som var skapligt torr. Det är nog första gången på 3 månader. Jag fixade stallet först och sen Seline. Red ca 15 minuter, ville mest bara känna igenom henne. Hon var jättefin, söker sig hur fint som helst till bettet och mjuk och trevlig. Är lite seg i vänster sida (som vanligt), men hon släpper rätt så snabbt. Travade några varv på volten och det kändes väldigt trevligt.

Är fortfarande svullen, men bara lite ljummen i hoven och det var ju bra.

Jag anmälde Patricia och Seline till klubbhoppningen på HFRK den 15 mars. Och så säger Patricia att hon inte kommer hem förens på kvällen. ÄR jag mogen för att hoppa redan?? Eller ska jag fjäska för Frida?? Ja jag får väl försöka hoppa lite i helgen så får vi se hur det känns efter det. Snacka om att jag har blivit feg.... shit vad det är trist. Men förhoppningsvis så kan det ändra sig igen om jag får någon som sparkar mig där bak.

Av Gisela, Patricia, Moa - 4 mars 2009 21:41

Linn hade hand om Seline, men jag ville ändå åka upp för att kolla hennes ben.

Så medans Moa hade teori i Viarp så åkte jag upp och kände på hennes ben. Fortfarande lite svullet och varmt. Märkligt att det fortfarande är så, men nu är det mest varmt i karleden och i hoven. Men inte halt ett dugg.

Börjar fundera på om det kan vara så att det är mugg som ligger latent och väntar på att få bryta ut. Hon var ju varm och svullen i just detta benet vid jul och nyår och det blev mugg av det så fort det blev torrt ute.

Känns ju inte som att det kan ha med såret hon fick för 1½ vecka sen??! Såret har ju läkt jättefint och det är ju inte där det är varmt och svullet utan långt nedanför. 

Jag lindande hennes ben med lite kylgel. Som Linn fick linda av när hon kom för att rida. Hoppas att det gick bra för dem.

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 mars 2009 21:55

Svullen på utsidan av benet fast mest nere vid kotan, men hon var mer varm i karleden och i hoven.

Så jag longerade henne bara ett tag istället för att se om hon haltade. Men icke... hon sprang lika fint som vanligt.

Vi tränade på att stanna och sätta fart på mina kommandon och hon var väldigt lyhörd. Var inte många missar, stannade när hon skulle och travade och galopperade när hon skulle.

Undrar vad som har hänt med min häst, hon är helt underbar just nu.

Måtte det hålla i sig!!!!!

Kylgel på och in i boxen och mysa.

Mer än så blev det inte idag.

Av Gisela, Patricia, Moa - 2 mars 2009 21:44

Svullen på utsidan av benet, varm om kotan och ner mot hoven. Plus att hoven är lite ljummen.

Olof hade redan spolat hennes ben när jag kom upp, så tacksam blir jag, för de är så smutsiga när man tar in dem nu.

Hon hade inte varit snäll mot Frida när de tog in dem från hagen. Frida skulle ta in Odessa och då trängde sig Seline förbi!!!!! har aldrig hänt innan, fattar inte vad som händer. Frida bara skrattade och menade på att det inte var någon fara. Men jag blir så arg för så får hon absolut inte göra.

Hade jag varit där så hade skickat ut henne i hagen igen. Och så hade hon fått stå där själv ett tag, för ofta så brukar det hjälpa. Hon är klok och förstår att hon gjort fel.

Jag ställde upp henne och tog på kylgel och lindade benet medans jag mockade och var upp på loftet och hjälpte Monica att välta en bal halm.

Sen red jag och Monica 1 timme på banan och Seline var så otroligt trevlig. Lugn och fin, bra i balans och väldigt lång och låg. Helt otroligt vad hon har ändrat sig den sista tiden. Innan ville hon nästan aldrig söka sig själv till bettet, men nu verkligen kämpar hon efter det. Kul, då har man kanske kommit lite längre i sin utbildning. Vi fick inte lite trav på volten och även där gick hon lugnt och kvar i form. Hon bara är såååå fin!!!

Dagens känsla får jag leva på ett tag känner jag.

Av Gisela, Patricia, Moa - 1 mars 2009 21:31

Svullnaden ser lite lite bättre ut, men är fortfarande lite varmt och svullet på utsidan av benet.

Monica kom upp till stallet och skulle rida ut en runda och då tänkte jag hänga med en liten runda för att se hur Seline rörde sig. När vi ridit en stund och provat att trava en bit så kände jag att hon nog skulle klara av en runda. Vi travade och galopperade lite och det gick bra. Hon är väldigt positiv och framåt =)) Har väl längtat ut länge nu. Vi var ute i 1.30 timmar och Seline var fortfarande väldigt pigg när vi var i mål.

När vi galopperade så drog hon ner huvudet väldigt långt och det kändes som att sadeln möte mig lite för mycket ;), kanske lite bockbenägen idag... Hon brukar aldrig bocka, men det är så mycket överskottsenergi nu så man får nog passa sig =)), men kul hade vi i alla fall.

När vi red så blåste det rätt mycket och det kom lite småspik från himlen en stund och sen kom det stora snöflingor, mysko väder.

När vi kom tillbaka till stallet så syntes nästan ingen svullnad alls, men fortfarande lite varmt. Tog på lite kylgel innan hon fick gå in i boxen och hålla kväll.

Hoppas nu bara att det inte blir sämre imorgon, eftersom jag nu red ut så lång runda idag.

Ovido - Quiz & Flashcards