Seline

Alla inlägg under maj 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 24 maj 2009 23:06

Tyckte att Seline skulle få vila idag, eftersom vi var på stranden 3 dagar av 6 dagar. + att vi varit ute och galopperat en del och klättrat lite i backar. Hon är väl lika trött i sina muskler som jag antar jag om inte tröttare.

Så idag slapp hon ens träffa mig, jag såg på håll att hon stod upp och såg ut att må hur bra som helst bland grässtråna =)

Av Gisela, Patricia, Moa - 23 maj 2009 22:57

Det gjorde nytta att minska morgonmaten. Idag hade hon bara lämnat lite, lite kvar... Då är det nog att hon inte orkar äta så mycket helt enkelt.

Kicki skulle rida för första gången idag, hon har inte ridit på 6 veckor eftersom hon har brutit sin handled.

Vi skrittade ut i blåsten, men det regnade inte utan solen visade sig från sin bästa sida under eftermiddagen.

Red upp för backen vid sura gubben och förbi frisören och asfaltsvägen tillbaka. Det gick bra, och väldigt bra för Seline behöver en skrittdag nu efter all hård ridning som varit den sista veckan.

Funderar på om hon inte ska få vila helt imorgon.

Vi ska till Ribban och kolla på VM i fälttävlan och efter det så känns det som att man är lite seg och låter hästen få vila.

Av Gisela, Patricia, Moa - 22 maj 2009 22:47

Hade egentligen bara tänkt skritta ut en runda, men hon var så pigg så jag tänkte att då tar vi en längre runda med lite blandad ridning. Det blåste hur mycket som helst, men när man väl har kommit igång så spelar det ingen roll.

Jag red ner om Vallåkra och uppför backen till Vallåkra gård, till Ottarp och sen Bälteberga. Den rundan med mest skritt, men även trav på den långa grusvägen och galopp upp för backen och en liten galopp vid Bälteberga,  tar ca 1 timme och 30 min. Jag fick jobba lite med henne på den långa grusvägen, för hon tycker att det är en perfekt galoppsträcka =). Vi fick träna på att göra halter och med en rak häst, vilket kan vara så fruktansvärt svårt för henne när man är ute. Men jag vann!!

Hon hade inte ätit upp idag heller, men mer än vanligt. Så idag minskade jag frukosten med 1 mått havre, så hoppas jag att hon ätit upp imorgon....

Hon behöver all mat hon kan få, men jag vet inte om hon börjar tycka att det är lite för mycket att äta nu.


Av Gisela, Patricia, Moa - 21 maj 2009 11:10

Då var det tredje gången på en vecka som vi åker till stranden =). Man får ju passa på medans man får rida på stranden. Snart ligger ju alla människor och brer ut sig på stränderna...

Vi körde till Sibirien vid middagstid. Johan följde med för att fota, Moa, Nellie och Malin följde också med.

Moa och Nellie ville bada medans jag o Malin red.

Vi red rätt många rundor igår. Började med att skritta längs hela stranden och sen tillbaka i vattnet. Tog en galopp sista biten för att Johan skulle få fota oss i vattnet.

Sen tog vi en lugn galopp med intervall för det var många ute och gick med sina hundar och vi vill ju inte jaga upp dem.

Galopp tillbaka mot Johan igen. Vi skulle trava men så fort Odessa kommer förbi Seline i trav så måste Seline börja galoppera. Hon var helt toppad och älskar verkligen detta.

Gick upp och förberede Moa och Nellie för de ville också rida, under tiden de klädde på sig och gjorde sig klara så tog vi en galopprunda i vattnet ner och tillbaka igen. Och fort går det även i vattnet nu. Hon har verkligen stärkt sig. Innan orkade hon inte galoppera på "lite" djupare vatten, men nu går det undan som bara den.

Sen red Moa och Nellie ut i vattnet, jag sa till Moa att bara skritta för Seline var verkligen stark och heltoppad idag och jag vill inte att det händer något. Men så fort de vände tillbaka till oss så fick Moa problem för då ville Seline springa.

Moa ville inte mer, hon mår inte så bra heller så hon orkade inte.

Malin tog över och red Seline och Nellie på Odessa. De tog 2 galoppvändor i vattnet. Nu förstod Malin varför Moa kan ha problem med Seline, hon är stark, men det är för att hon tycker detta är sååå kul.

När de kom tillbaka med hästarna blötta och lite trötta, eller ja Seline blir ju sällan trött.

Seline började skrapa med framhoven och jag var snabb att ta av henne sadeln för vi förstod vad som var på gång. Jag tänkte att hon kommer nog inte lägga sig ner här på stranden, men va fel jag hade... hon la sig 5 ggr och kliade sig riktigt och en gång rullade hon till och med över helt. Hon fick fullt med sand i munnen =)) Detta fick vi tyvärr inte fotat för Johan hade gått iväg för att fota annat.

Efter en stund la sig även Odessa, men hon orkade bara en gång, sen reste hon sig  och ställde sig med benen så långt ifrån varandra som det gick. Såg riktigt kul ut.

Lite bilder på oss....

Av Gisela, Patricia, Moa - 20 maj 2009 22:24

Moa och Nellie ville rida tillsammans idag också.

Jag och Moa var i stallet innan Malin och Nellie så vi mockade och borstade Seline. Sen hade vi lite mer tid över så Moa sopade hela stallet och jag mockade till Odessa.

Tjejerna fixade hästarna och gick ut och red som galningar på banan först. De bara älskar att galoppera!!!

Efter ett tag så började de rida lite följa john i alla gångarter. Red mellan bommar och stöd mm.

Till slut så lugnade sig hästarna så pass att det såg riktigt trevligt ut när de red. De red nog nästan i 2 timmar...

Seline hade inte fått sin frukost idag, vet inte riktigt varför, hon hade lite mat kvar så det kan ha varit så att hon hade kvällsmat kvar i krubban och då fyllde de inte på med frukosten.

Hon åt upp den när jag tog in henne, då var hon hungrig och slukade nästan allt.

Det som är skönt just nu är att hon håller vikten bra. De har ju börjat att gå på gräs hela dagarna nu så det ger väl sitt till.

Av Gisela, Patricia, Moa - 19 maj 2009 21:39

Moa fixar Seline mycket själv nu. När jag sadlat så tränsade hon med lite hjälp av mig. Sen tar hon ut henne själv och hoppar upp och skrittar och travar fram själv. Under tiden mockade jag. Det är bra för jag har fönster ut mot ridbanan så jag kan kolla henne hela tiden.

Sen gick jag ut och kollade henne och hjälpte henne lite. Hon galopperade över lite bommar och det gick riktigt bra på slutet.

Idag hade Seline inte ätit upp sin frukost igen. Det är andra dagen på 3 dagar nu som hon inte äter frukosten, men när man tar in henne på kvällen så äter hon upp det.

Just nu brunstar hon som en gris, har ju världens snyggaste kille sidan om sig =)

Av Gisela, Patricia, Moa - 18 maj 2009 22:39

Blev så sugen att rida på stranden idag och kände att jag inte orkade köra till ängelholm, utan det blev till Örby. Camilla kom också med Deus.

Vi skrittade ner till gula huset i vattnet, sen blev det lite skritt tillbaka. Hästarna kändes lite sega. Men så fort jag kortade tyglarna så var Seline på G. Så det blev vattnet ner till gula huset igen och sen galopp på stranden tillbaka. Och nu var hästarna verkligen på G, så vi tog det lite lugnt ner igen, fast det blev ändå lite trav och galopp. Det är en litet vattendrag på ca 1 m bredd och den hoppade vi. Seline satsade som att den skulle vara minst 3 m bred =). Hoppade någon lite stock också.

När vi sen skulle trava i vattnet tillbaka så ville Seline bara galoppera så jag lät henne göra det. Bara det att stranden i Rydebäck är lite oberäknelig, först är det grunt och sen är det superdjupt på en gång till att det blir grunt igen. Så det kändes som att vi störtade rätt ner på det djupa och knappt kunde hålla oss över vattenytan (lätt överdrivet!!) för att sen nästa stund galoppera som bara den igen. För galoppera ska hon göra trots att det är djupt och väldigt tungt. För Deus galopperade på grundare vatten och då ska Seline också galoppera!!Hon kan ju inte förlora, det vore ju illa... Till slut fick jag henne till att trava en bit och det gjorde Deus också. Men så började han galoppera när det var grunt för honom och då ska även Seline som går på väldigt djupt vatten hänga på förstås så hon försöker sig på någon form av ökad trav. Det var inte bekvämt att sitta på kan jag säga.

Vi blev rätt så våta, men kul hade vi och hästarna förstås.

Av Gisela, Patricia, Moa - 17 maj 2009 22:34

Moa var ridsugen idag och skulle egentligen ridit tillsammans med Nellie. Men de var lite senare än vi så Moa fick rida själv.

Vi tränade på att trava och galoppera lite bommar på en volt. Började med en bom och sen två osv.

Till slut hade hon 4 bommar och fixade det kanonbra.

Sen hoppade hon en bom, ett räcke och en bom igen. (studs). Efter det så fick hon hoppa en sockerbit (50 cm) och till slut ett litet kryss på 50 cm med galoppbom framför. Det gick jättebra!

På kvällen kom Frida med sin andra häst Kurre, han ska flytta in i stallet nu eftersom Kalle är skadad och Frida vill ha en häst att rida på.

Han är ENORM!!! Lilla Frida nådde knappt upp till bogen på honom såg det ut som när de kom gående över gårdsplanen=))

Ovido - Quiz & Flashcards