Seline

Alla inlägg under maj 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 5 maj 2009 22:19

Började att mocka till Seline och Odessa, jag har ju hand om Odessa den här veckan, då Malin är på elmässan i Göteborg.

Hämtade in Seline och sadlade för att skritta ut en runda. Använde dressyrsadeln, för jag har inte hunnit ordna till hoppsadeln efter omkullridningen i söndags. Får nog ta med den till Lisette när hon kommer nästa gång så att hon får känna på den. Hoppas att den inte har fått några skador invändigt, för då måste den riktas om, hoppas att det går så att jag inte behöver leta efter ny sadel.

Skrittade ut mot grusvägen och hon var lite snubblig, men trampade på bra och var verkligen på hugget. När vi kom på grusvägen ville hon bara trava och fjanta sig!!! Så det känns inte som att hon har så där jätteont.

Jag fick avsluta med en stund på banan så att hon landade till i verkligheten igen. Provade att galoppera henne i båda varven på volten, då kändes hon lite kort i galoppen, men jag vet inte om det var för att hon har lite för mycket energi i kroppen eller om hon har ont någonstans. Får ge det några dagar till.

Fortfarande lite svampig i höger knä och kanske aning varmare än vänster.

Av Gisela, Patricia, Moa - 4 maj 2009 22:45

Var en lite runda uppe och kollade Seline så att hon inte svullnat upp eller blivit halt.

Hon var lite svampig i höger knä, men inte varm eller så.

Såg ändå pigg och glad ut, och hon såg inte ut att halta när jag longerade henne. Såret över ögat så fint ut också.

Sadeln var genom skitig så jag får smörja upp den och sen om den är skrot eller ok. Lisette får kolla den nästa gång vi träffas så att den inte har blivit sned i bommen eller så.

Får se om jag skrittar ut lite imorgon eller om jag går en stund med henne.


Tycker faktiskt att hon nog har gått upp lite i vikt igen, om än inte mycket så ialla fall lite.

Av Gisela, Patricia, Moa - 3 maj 2009 22:42

slutade inte så bra.

Läs mer på www.jgpm.bloggagratis.se

Hon fick lite skrubbsår på knäna och ett sår över vänster öga.

Patricia tyckte att det lätt som att Seline hade svårt att andas innan hon reste sig upp. Det är konstigt att man är så bekymrad över hästen och inte så mycket över sig själv när man ligger där och är helt mörbultad själv.

Tack alla inblandade som hjälpte mig med Patricia och Seline under hela dagen.

Ni är verkligen guld värda!!!!

TACK!

Av Gisela, Patricia, Moa - 2 maj 2009 23:29

Idag så fick Seline gå hela dagen tillsammans med Magina på gräs, hon behöver det så väl så det var jättebra.

Under förmiddagen körde vi till Gustavslund och hämtade havre, och till Rycketofta och köpte Build up och pelleterade vitaminer Solid.

Körde och lämnade det för jag behöver hjälp att lyfta de tunga säckarna.

På eftermiddagen cyklade jag till stallet och när jag kommer dit så har alla varit där men inte har gett lunchen, lite irriterande efter som det stod på tavlan att den som var där på eftermiddagen skulle ge. Ut och ge det till dem, så att de skulle hinna äta upp det under tiden jag mockade till Seline, Kalle och Odessa.

När jag skulle ta halm, då var den också helt slut. Varför kan inte någon annan än vi 3 vanliga hämta ner?? Ja jag gnäller för det känns som att det alltid är samma som gör vissa saker. Och det är inte meningen att Frida ska göra de här sakerna, vilket verkar som att några inte riktigt förstår.

Hämtade in Seline när Mia kom och ställde henne för att äta medans jag skulle upp och ta ner halm.

Upp på loftet och upptäcker att den öppnade balen ligger ner och det är såååå jobbigt att få loss halmen då, framförallt när det ligger balar bakom och på sidan om, men efter en halvtimmes slit så lyckades jag få loss så att jag kunde fylla halmboxen till bredden. Men det försvann 45 minuter på bara detta, så onödigt!!!

När detta var klart så kunde jag äntligen fixa till Seline och rida en stund på banan. Det gick jättebra, red igenom den övningen vi tränade på för Lisette sist och det gick riktigt bra. Så jag red nog bara 20-25 minuter, sen in och klä av henne, sen ut i hagen för att fortsätta äta gräs. Upptäcker då att det bara var till hälften med vatten i tunnorna, så då var det bara att börja bära vatten också. Öppnade upp för de andra hästarna så att de fick gå på lite gräs också.

När jag var klar med mat och sopandet så var det cykelfärd hem igen.

Idag har jag fått värsta träningspasset, kommer nog känna av det imorgon, tror jag.

Imorgon ska Patricia tävla i hoppning i Skromberga Ekeby, hon ska hoppa 1.10 Så håll tummarna!!

Av Gisela, Patricia, Moa - 1 maj 2009 18:37

Patricia följde med upp till stallet för att hoppträna lite. Hon ska ju tävla på söndag så både hon och Seline behövde hoppa igenom sig lite.

Hoppade lite studs och avslutade med 2-3 språng på 1 m och några på 1.10 oxer. Gick bra, det var 2 språng som blev lite konstiga, 1 språng hoppade hon av alldeles för tidigt och 1 språng var hon alldeles för nära. Men Seline hoppade och bara det är så skönt. Då har hon nog kommit över att hon ska stanna när hon kommer fel. Hon kämpar verkligen för att komma över och inte riva. Är så duktig.

Patricia red bra också och följde med bra över hindrena och fick även upp farten riktigt bra i slutet. Måste ha ett högt tempo för att det ska bli bra.

Började hoppa med pessoabettet längst ner, men på slutet höjde vi det så att det blev som vanligt bett och då gick det ändå bättre.

När Patricia var klar med Seline så släppte vi ut henne i hagen igen och då hade Frida precis öppnat upp till gräset, och gissa om det var guld för dem. Hästarna blev som tokiga och bara sprang rundor i gräshagen. Nu ska de få gå på gräs någon timme varje eftermiddag/kväll. Det är jättebra för då kommer nog Seline ta sig i vikt snabbare.

Både muslin och havren tog slut idag så nu MÅSTE jag åkte till Gustavslund och hämta den. Det har stått där över en vecka nu, men jag har inte haft tid att hämta det. Så imorgon måste jag åka dit och till Rycketofta och hämta mat.

Ovido - Quiz & Flashcards