Seline

Alla inlägg under maj 2009

Av Gisela, Patricia, Moa - 16 maj 2009 22:22

Körde till Sibirien för att rida ut med Malin/Lilleman och Alex/Spectra.

Vädret var grått, men man kunde ana solen långt inne bland molnen. Red först en liten runda i skogen och sen ner till stranden. Stranden var inte så fin som den brukar vara. Mycket tång både på stranden och i vattnet. Hästarna tyckte det var lite läskigt när det var mörkt i vattnet. Tog 2 st galopprundor, släppte henne helt för hon behöver få springa av sig lite. Hon har så mycket energi för tillfället så ibland får man släppa henne och låta henne gå allt hon kan. Hon blir såå lycklig när man tillåter henne göra det. Körde lite galopp i vattnet, fast inte så mycket som vanligt. Var lite kallt att vara i vattnet mycket idag så det blev mest uppe på stranden.

När vi kom tillbaka till transporterna så lät jag henne beta ca 30 minuter. Johan var ute och gick och medans vi väntade på honom tyckte jag att hon gott kunde få gräs. Hon behöver allt för att kunna komma upp i vikt. Men trots allt så har hon faktiskt tagit sig bra i vikt.

Släppte ut henne i hagen när vi kom tillbaka, mockade, fyllde på vatten ute och fixade till Odessa (Malin var ute med kunder och fiskade!! Kul... eller nåt!) Så jag tyckte inte hon skulle behöva åka upp till stallet för att fixa hästen när hon kom tillbaka frusen och trött.

Det kom lite regn när vi körde från Ängelholm men det blev inte mer än lite lite lite grann.

Av Gisela, Patricia, Moa - 14 maj 2009 22:36

Det är kul att ta in en häst som ska ridas av någon annan och hästen ser ut på det här sättet..


 


Jag frågade Frida om hon kunde tänka sig att hjälpa oss att börja hoppa Seline igen. Hon ställde upp utan tvekan, hon är verkligen jättesnäll. För annars vet jag inte riktigt när jag hade vågat börja hoppa igen.

Och det gick hur bra som helst. Seline såg inte tveksam ut någon gång.

Hon var mycket lyhörd på allt Frida bad henne om. Hon var laddad och tyckte att det var kul att få hoppa igen. Det riktigt lyste om Selines ögon. Det var väldigt skönt för oss att se att det inte hade satt sig något spöke i hjärnan på henne. Frida tyckte att hon kanske ställde lite för höga krav på Seline, men hellre det så att Seline inte hinner fundera på om hon ska hoppa eller inte. Men Frida är så lugn och väldigt snäll mot hästen, för när Frida känner att det inte bli helt rätt så börjar hon om från början och stressar inte Seline mot något hinder, utan väntar in henne. Frida kände väl mest att hon kanske höll lite högt tryck mellan hindrena för att hon inte skulle stanna, men till slut så lät hon Seline gå av sig själv för det behövdes ingen hjälp där.

Patricia och Anton kom också upp och tittade. Mycket för att Patricia skulle få se att Seline faktiskt inte tagit illa vid sig och att hon inte var skadad. Såg de små skrubbsåren som hon fick, det är alltid bättre att ha fått sett det själv.

Hoppningen gick väldigt bra, man skulle inte tro att hon gått omkull för snart 2 veckor sen. Så nu vågar kanske till och med jag att hoppa igen. Vi ska hoppträna för Frida nästa vecka så får vi se hur jag känner det då.

Framridningen - häst lyssnar till 100% på ryttare

Efter en del uppvärmning på galoppbommar och småhinder så höjde vi lite

Positiv ryttare = positiv häst

Jag är jättetacksam att Frida tog sig tid att hjälpa oss med detta.

Tror att Frida tyckte att Seline var rätt kul att rida. Seline är ju en väldigt rolig häst att rida när hon är som hon var idag. Pigg, positiv och lyhörd. Vissa dagar varken hör eller ser hon, men såna här dagar då är hon värd massor.n

Så nu känner vi oss säkra igen. TACK!

Av Gisela, Patricia, Moa - 13 maj 2009 22:16

Fick vila idag för Moa rider ju på onsdagar och jag hade ingen hjälp så då fick det bli vila för Seline. Fast det är klart hon verkar inte så ledsen över det.

Imorgon ska Frida prova att hoppa henne lite. Ska bli spännade och se hur Seline sköter sig eftersom hon inte hoppat sen olyckan.

Förhoppningsvis så har det inte satt sig i huvudet på Seline utan bara i mitt huvud.

Och Frida är inte rädd och är skicklig så hon kommer att kunna fixa detta.

Av Gisela, Patricia, Moa - 12 maj 2009 22:10

Blåste väldigt idag så jag kände inte för att rida ut. Hon är hur snäll som helst, men det är så jobbigt när det blåser framförallt när man rider på vägen för man hör inte bilarna.

Så det blev ett pass på banan istället. Tränade lite på våran sista övning. Rygga, backa undan för innerskänkeln och trampa under sig. När jag började galoppera så bara höjde hon huvudet och rusade. Så det var bara att plocka ner henne och börja om från början igen.

Tränade på att skritta på rak linje med en hand och shit vad det är svårt. Man skulle kunna tro att hennes bakdel sitter löst i förhållande till hennes övriga kropp. Den far som en smörklick i pannan ; )

Men skam den som ger sig, jag VANN!!! Vi till och med kunde galoppera på volten i lång och låg form. Riktigt trevligt kändes det till slut. Men jag fick nog kämpa 1 timme för att få kontakt med henne.

Imorgon är det vila för då rider Moa och jag hinner inte rida själv.

Av Gisela, Patricia, Moa - 10 maj 2009 22:11

Jag, Mia och Malin träffades i stallet vid 12 tiden för att rida ut tillsammans. Det är alltid kul att rida några stycken istället för att alltid rida själv.

Vi red mot borgen, till fjärestad kyrka, tog en lång galopp vid bäcken och grusvägen förbi gamla stallet och hem igen. Tog ca 2½ timme och det var verkligen kanonväder. När vi var vid bäcken så lät jag Seline springa allt hon orkade några hundra meter sakta ner henne och släppte på igen och det gick riktigt bra. Hon tycker det är så kul!!! Det känns inte som att hon har ont någonstans och det känns inte som att sadeln ligger fel heller.

När vi kom tillbaka var det mockning och fixa med maten, sen cyklade jag och Mia hem till henne och Malin körde sin bil. Där blev vi bjudna på fika och satt i solen och hade det så mysigt.

Imorgon hjälper Mia och Olof mig med Seline eftersom jag har lite mycket att göra.

Av Gisela, Patricia, Moa - 9 maj 2009 11:02

Provred i min hoppsadel och jag kan inte känna att den känns konstig så jag hoppas att det inte är något fel på den. Jag red ut på grusvägen vid rosa huset, tränade på att stanna utan att tappa bakdelen till vänster hela tiden. Travade och galopperade och det kändes ok, hon verkar inte halt eller ha ont. Ökade och minskade tempot och det gick bra. Hon är ju otroligt pigg och positiv så jag hoppas inte att hon har fått någon knäpp på hjärnan när det är dags för hoppningen. Den ska ju Frida hjälpa mig med så det kommer nog att gå bra.

När jag ridit så hjälpte jag Malin att mocka till Odessa. Malin har ju varit i Göteborg hela veckan och var helt slutkörd så jag tyckte att jag kunde hjälpa henne idag också.

Sen tog jag in alla hästarna  och när jag hade Tensan och Odessa kvar så stod Odessa vid grinden och det tyckte inte Tensan om. Hon kom som skjuten från en kanon och hög Odessa över ryggen. Tog in dem och gav dem mat. Tvättade av Odessas sår, hon hade ont, men var snäll att fixa till det. Kollade även Maginas sår i karleden och det såg hur fint ut som helst.

Av Gisela, Patricia, Moa - 8 maj 2009 22:27

När jag kom till stallet var det fullt hus, hovslagare och några som skulle mocka. Det blir lätt kaos för alla bara far rundor i stallet ; )

Jag började sätta mat och när jag var klar så var även hovslagaren klar. Man vill ju inte springa med höpåsar under huvudet på hästen som skos, är inte helt schysst. Sen hjälpte jag Olof att linda in Maginas vänster framhov med silvertejp. Det hade hänt något i hagen på dagen, så pass mycket så att Magina hade hoppat över staketet, men stod som tur var kvar i hagen sidan om. Hon hade fått ett litet sår i karleden, så det var därför vi lindade hoven så att fukten inte skulle tränga upp i bandaget som Olof lagt runt karleden.

När jag var klar med Selines box så tog jag tag i Odessas box. Körde ut 2½ kärra. Det märks att hästarna har stått inne mycket mer den här veckan. Det är sååå blött och skitigt i boxarna.

Under tiden började Olof slänga ner halm, var meningen att jag skulle gå upp och hjälpa till, men det tog så lång tid att sortera i Odessas box eftersom hon står på spån och så har jag slängt in halm eftersom spånet blivit så skitigt. Så när jag var klar hade han nästan fyllt upp halmboxen. Istället gick jag ut och fixade till gödselstacken. Det var nästan omöjligt att klättra upp för den nu. Sen fyllde jag upp dunkarna med vatten och gick ut i hagarna och fyllde upp vattenhoarna.

Hade tänkt rida, men kom på att jag var tvungen att fixa hoppsadeln. Jag har inte hunnit smörja upp den efter i söndags. Den var så skitig. Hade kommit in sand precis överallt. Sadeln var lite sönder på höger sidan (den sidan som hon låg på). Men som tur är så har den bara släppt lite i sömmen mellan 2 st läderbitar, så det kan jag lämna in och få sytt.

Seline var inte varm om knät idag så imorgon blir det en lite längre uteritt tror jag. Om vädret tillåter det förstås.

Av Gisela, Patricia, Moa - 6 maj 2009 22:26

Blev bara en massagerunda med gummiborsten och lite putsande efteråt. Var lite mer ljummen i höger knät idag också. Smörjde på lite kyl liniment. Hjälper kanske till lite.

Men hon verkar inte ha ont i alla fall och det är ju skönt.

Eftersom det regnat och blåst jättemycket idag så kom hästarna in redan kl 17 och det märktes i boxarna.

Fick till och med slänga in halm till Odessa, hon står på spån i vanliga fall, men den var så blött och skitig.


Ovido - Quiz & Flashcards